Proste pytanie, czy przy ślizganiu się sprzęgła będzie mrugać DTC?
Wydaje Mi się, że ślizga się sprzęgło na wysokich obrotach, mrugaprzy tym trakcja, po paru mrugnięciach ciągnie dalej...
Ślizganie sprzęgła a trakcja
Re: Ślizganie sprzęgła a trakcja
DTC mruga przy uślizgu kół podczas przyspieszania. Moim zdaniem sprzęgło nie ma z tym kompletnie nic wspólnego. Może to kwestia czujników w kołach, jakieś zakłócenia w układzie ABS. Podpiąć pod kompa i może coś pokaże.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
sprzeglo nie ma nic wspolnego z ESP/ABS
jesli chcesz je sprawdzic to: zatrzymaj sie, wrzuc 5tke, gazu i puszczaj pedal, jak nie zgasnie od razu tylko przeciagnie po tarczy to owszem - slizga sie
jesli chcesz je sprawdzic to: zatrzymaj sie, wrzuc 5tke, gazu i puszczaj pedal, jak nie zgasnie od razu tylko przeciagnie po tarczy to owszem - slizga sie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
kolega ma 100% rację.flapjck1 pisze:sprzeglo nie ma nic wspolnego z ESP/ABS
w mini mojej żony objaw był taki że podczas przyspieszania obroty rosły a prędkość po chwili nieznacznie się zwiększała- żadne kontrolki nie migały ponieważ tutaj ślizgało się sprzęgło a nie boksowały koła.
u mnie skończyło się na tym że na wolnych obrotach wrzucałem 1 bieg puszczałem po woli sprzęgło i mogłem wysiąść z samochodu a on nawet nie drgnął - przy zaciągniętym ręcznym.
po wymianie sprzęgło bierze od samego dołu- teraz czuć te 100 KM