Fotele R50

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Patch
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini r50

Fotele R50

Post autor: Patch »

Witam może ma ktoś w posiadaniu instrukcje demontażu przednich foteli oraz kanapy tył?
I pytanie czy od r53 2005r pasują do r50 2002r chyba tak ale chciał bym się upewnić i jak cenowo układa się zakup foteli w pół skórze oraz może ma ktoś na sprzedaż?

Pozdrawiam
Maciej Bąk
Awatar użytkownika
lookee94
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R55 Clubman S

Re: Fotele R50

Post autor: lookee94 »

Demontaż kanapy tył zaczął bym od podniesienia siedziska, wystarczy pociągnąć energicznie do góry. Co do oparcia to nie wiem, tamto odkryłem podczas ciągnięcia kabli do suba ;d ale zdemontowanie siedziska powinno trochę ułatwić sprawę ;)
mateo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Clubman

Post autor: mateo »

Z tego co pamietam to:

Przednie fotele - kazdy przymocowany jest na 4 imbusy (szyny od spodu) przesuwamy fotel do tylu odkrecamy dwie, przesuwamy do przodu odkrecamy dwie - nalezy pamietac, ze trzeba rozpiac kostki pod fotelami (proponuje odpiac akumlator).

Tylna kanapa - siedzisko po prostu wyrywamy, a oparcie - otwieramy bagaznik wyciagamy, czesc podlogi i ukazuje nam sie miedzy oparciami sruba 10 badz 13 jakos tak, odkrecamy srube, zwalniamy blokade, ustawiamy oparcie pod katem ok 45st i wyciagamy pierw z boczku pozniej ze srodka. W boczku jest otwor blokujacy, nalezy deliaktnie.

A ceny? Zalezy od tego jaki stan i czy grzane czy nie.
Japan Motors Bielsko - Biała [Mitsubishi, Suzuki, Nissan] - 667 071 387
Awatar użytkownika
lookee94
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R55 Clubman S

Post autor: lookee94 »

I od poduszek, czy są airbagi czy nie :) różnice cenowe są ogromne, swojego czasu znalazłem na olx komplet półskóry za 150 albo 300zł juz nie pamiętam, w każdym razie, mega tanio. Trzeba szukać...
ODPOWIEDZ