MINI dla wysokiego?
- Wilczek
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
MINI dla wysokiego?
Witam Wszystkich serdecznie,
chciałem się zapytać czy BMW MINI jest samochodem dla wysokiego mężczyzny? Bardzo mi się te samochody podobają, nigdy w żadnym z nich nawet nie siedziałem ale jak przechodzę koło Mini to nawet nie wyobrażam sobie, że mogę się tam zmieścić. Mam 192 cm wzrostu, ważę prawie sto kilo. Ciekawi mnie czy są tutaj panowie o podobnych gabarytach i jak się czują jeżdżąc Mini? Czy nie czują się, jak sardynka w puszce? Jakie samochody są najwygodniejsze dla wysokich spod szyldu BMW MINI?
chciałem się zapytać czy BMW MINI jest samochodem dla wysokiego mężczyzny? Bardzo mi się te samochody podobają, nigdy w żadnym z nich nawet nie siedziałem ale jak przechodzę koło Mini to nawet nie wyobrażam sobie, że mogę się tam zmieścić. Mam 192 cm wzrostu, ważę prawie sto kilo. Ciekawi mnie czy są tutaj panowie o podobnych gabarytach i jak się czują jeżdżąc Mini? Czy nie czują się, jak sardynka w puszce? Jakie samochody są najwygodniejsze dla wysokich spod szyldu BMW MINI?
- Chesterfield
- Nowy
- Posiadane auto:
Re: MINI dla wysokiego?
Witaj na forum,
187cm, +- 95kg i nie mogę narzekać (z przodu oczywiście). Nie napiszę nic odkrywczego ale warto byś sam się przymierzył do samochodu bo subiektywne wrażenie jest z pewnością najważniejsze.
Pozdrowienia.
187cm, +- 95kg i nie mogę narzekać (z przodu oczywiście). Nie napiszę nic odkrywczego ale warto byś sam się przymierzył do samochodu bo subiektywne wrażenie jest z pewnością najważniejsze.
Pozdrowienia.
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
Cześć,
MINI R56 z 2013 roku, 185cm wzrostu, maksymalnie opuszczony fotel, nie wiem czy podsufitka jest trochę niżej przez dach panoramiczny, ale zdarza się, że dotykam jej włosami
MINI R56 z 2013 roku, 185cm wzrostu, maksymalnie opuszczony fotel, nie wiem czy podsufitka jest trochę niżej przez dach panoramiczny, ale zdarza się, że dotykam jej włosami
Szymon
- Wilczek
- Posiadane auto:
Aha. Dzięki Wam za odpowiedź ale widzę, że mogą być "delikatne" problemy.
Siedziałem z tyłu w R56 to ciężko wam powiem przy 184cm wzrostu, ale z przodu bez problemu idzie. Nic nie haczę włosami jest spoko
- Wilczek
- Posiadane auto:
A gdyby tak porównać Mini do Golfa IV? Oczywiście jeżeli chodzi o przestrzeń? Jeździł ktoś z Was Golfem IV? Bo ja jeździłem i czułem się w samochodzie bardzo dobrze.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
mini jest sporo mniejsze
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- marynasz
- Nowy
- Posiadane auto: Countryman Cooper S ALL 4
Żeby nie martwić się o ilość miejsca polecam Countrymana.
193cm + 95kg i nie ma żadnego problemu z zajęciem miejsca. Fotel nie jest odsunięty na maxa!!
No i z tyłu tez spoko. Tak że 4 dorosłych sie mieści bez problemu.
Nad głową też zostaje miejsce na kapelusz pomimo panoramy.
193cm + 95kg i nie ma żadnego problemu z zajęciem miejsca. Fotel nie jest odsunięty na maxa!!
No i z tyłu tez spoko. Tak że 4 dorosłych sie mieści bez problemu.
Nad głową też zostaje miejsce na kapelusz pomimo panoramy.
- Wilczek
- Posiadane auto:
Z jednej strony to dobra nowina, że wysocy swobodnie się mieszczą do Contrymana. Z drugiej - przynajmniej dla mnie jest taka zła, że w tej chwili mnie nie stać. Ale wlałeś w me serce nadzieję! Dzięki!