Bagażnik dachowy :P
Re: Bagażnik dachowy :P
no ja rok temu miałem bmw assitance poluzowała sie klema i nie ladowalo aku!!! koleszka z assistance nie połapał sie oco chodziło maister stwierdził tylko ze nima pradu i auto na lawecie pojechało do wrocka hehehe elektronika tosłaby punkt nowego miniaka
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Jeśłi chodzi o bagażnik dachowy to wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem jest coś z asortymentu Thule. Możesz sprawdzić jakich elementów potrzebujesz na stronie http://www.thule.com/Thule/Iframe.aspx?id=3859
Rozwiązanie oferowane przez BMW jest wg. mnie strasznie chybione. Aby zamocować bagażnik trzeba dać sobie wywiercić dziury w dachu. Potem przychodzi w to miejsce zaślepka.
Odpukać ale ja nie mam problemów z elektroniką, nawet przy siarczystych mrozach
Rozwiązanie oferowane przez BMW jest wg. mnie strasznie chybione. Aby zamocować bagażnik trzeba dać sobie wywiercić dziury w dachu. Potem przychodzi w to miejsce zaślepka.
Odpukać ale ja nie mam problemów z elektroniką, nawet przy siarczystych mrozach
- Załączniki
-
- 23-01-06_0831.jpg (3.96 KiB) Przejrzano 1404 razy
Witaj,
Rozmawiałem ze sprzedawcą części Mini w sprawie bagażnika na narty i mówił podobnie jak Majher w poprzednim post'cie. Sprzedawca również polecał Thule zamiast oryginalnego bagażnika.
W oryginalnych bagażnikach jest jeszcze jeden mankament. W wielu modelach aut są one dość szerokie, tak aby standardowe zaczepy do nart nie pasowały. Zmusza to do zakupu zaczepów do nart w ASO. Mając oryginalny bagażnik do nart byłem zmuszony pożyczyć kufer (ma regulowane i szerokie mocowania), gdyż żadne zaczepy Thule nie pasowały :/
Możesz rozważyć zaczepy magnetyczne - nigdy takich nie mialem, nie wiem czy wytrzymują wysokie prędkości...
Pozdrowienia,
Loko
Rozmawiałem ze sprzedawcą części Mini w sprawie bagażnika na narty i mówił podobnie jak Majher w poprzednim post'cie. Sprzedawca również polecał Thule zamiast oryginalnego bagażnika.
W oryginalnych bagażnikach jest jeszcze jeden mankament. W wielu modelach aut są one dość szerokie, tak aby standardowe zaczepy do nart nie pasowały. Zmusza to do zakupu zaczepów do nart w ASO. Mając oryginalny bagażnik do nart byłem zmuszony pożyczyć kufer (ma regulowane i szerokie mocowania), gdyż żadne zaczepy Thule nie pasowały :/
Możesz rozważyć zaczepy magnetyczne - nigdy takich nie mialem, nie wiem czy wytrzymują wysokie prędkości...
Pozdrowienia,
Loko
Bagaznik na narty
Polecam magnetczny bagaznik włoskiej firmy FAPA kupilem w Bawaria Motors w Katowicach za 200 zl. Super sie sprawdza dwie pary nart trzyma sie super prosty montaz, w instrukcji jest ograniczeni predkosci do 130 km /h (jezdzilem 150 km/h bez zadnych problemow)
- LUPER
- Zarząd
- Posiadane auto: mini i MINI
Witam,
Bardzo duży wybór bagażników i niskie ceny ma firma interpack,
Polecam, praktycznie mają wszystkie modele od ręki.
http://www.interpack.com.pl
Bardzo duży wybór bagażników i niskie ceny ma firma interpack,
Polecam, praktycznie mają wszystkie modele od ręki.
http://www.interpack.com.pl
Mini Cooper 1,3 93r - czerwony
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate