moje mini cooper 1,6 benzyna 2007 r od 11.kwietnia czyli od 3 tygodni stoi w serwisie, ktory wymieniam po kolei : podpiąl auto pod komputer (komputer wykazal awarie vanos) nastepnie wyjął silnik, stwiedzil przesunięcie lancucha rozrządu o 1 oczko oraz niemoznosc zblokowania silnika. Zamówili rozrząd z bmw (kolejne 4 dni) dzis tj, 4.05, dowiedzialam sie ze tloki maja luz (sorki znam sie)i silnik wlasciwie jest do wymiany bardzlb duzy przebieg ( przy czym katalizator, skrzynia jak nowa)

Auto kupilam w listopadzie w Warszawie z przebiegiem 110 tys km. oddalam na wymiane oleju, serwis klimy itd nic sie nie dzialo.
Objawy: gasniecie silnika zaraz po uruchomieniu, lub po jezdzie np w czasie parkowania. Po wizycie u mechanika przetankowalam lepszym paliwem vpower. Samochod przestal miec moc ii zgasl mi w trakcie jazdy, stukanie z prawej strony, nie mial mocy, w takim stanie zawiozlam go do warszatu.
Serwis teraz sugeruje mi zamawiac silnik na allegro bo vg nich tez vanosy sa juz zle, najpierw sugerowali wymienic rozrzad, mam wrazenie ze ktos mnie robi w coś.
PANOWIE UZYTKOWNICY POMOZCIE NAKIERUJCIE SKORYGUJCIE bo juz nie mam sily,