Pytanie odnośnie złącza jack ( aux ) w mini cooper s r53
Re: Pytanie odnośnie złącza jack ( aux ) w mini cooper s r53
jest filmik na youtube
ale tak w skrócie:
1. odkręcasz te srebrne listwy po bokach, masz tam po 2 śruby w każdej
2. odkręcasz 2 śruby ozdobnej osłony przy prędkościomierzu. Aby to zrobić musisz opuścić osłonę pod kierownicą, a z drugiej strony, w przypadku opcji ze schowkiem opuścić schowek
3. masz już dostęp do radia, które trzyma się na 4 śrubach torx
ale tak w skrócie:
1. odkręcasz te srebrne listwy po bokach, masz tam po 2 śruby w każdej
2. odkręcasz 2 śruby ozdobnej osłony przy prędkościomierzu. Aby to zrobić musisz opuścić osłonę pod kierownicą, a z drugiej strony, w przypadku opcji ze schowkiem opuścić schowek
3. masz już dostęp do radia, które trzyma się na 4 śrubach torx
Dzieki za pomoc, dostalem sie do radia, tylko teraz nie dziala mi ten tryb aux. Zgodnie z instrukcja z innego tematu z forum o aux wpialem ten kabel w to drugie gniazdo, usunalem to zabezpieczenie zeby ten kabel wszedl i nic. Klikam mode to wyskakuje no disc. Wklejam dwa zdjecia.
- Załączniki
-
- image1(1).JPG (71.82 KiB) Przejrzano 1208 razy
-
- image2.JPG (53.18 KiB) Przejrzano 1208 razy
przesun piny we wtyczce ojedel w lewo patrzac na wtyczke tak jak na zdjeciu i zadzialaloleksi pisze:Dzieki za pomoc, dostalem sie do radia, tylko teraz nie dziala mi ten tryb aux. Zgodnie z instrukcja z innego tematu z forum o aux wpialem ten kabel w to drugie gniazdo, usunalem to zabezpieczenie zeby ten kabel wszedl i nic. Klikam mode to wyskakuje no disc. Wklejam dwa zdjecia.
Chodzi o te trzy kabelki? Bo całej wtyczki przesunę, ponieważ blokuje ta obudowa wtyczki i obudowa gniazda
tak, chodzi o same kabelkiloleksi pisze:Chodzi o te trzy kabelki? Bo całej wtyczki przesunę, ponieważ blokuje ta obudowa wtyczki i obudowa gniazda
Przesunalem te piny o jeden w lewo, tak jak na zalaczonym zdjeciu, i nadal wciskajac mode przesakuje na CD. Wyskakuje no disc. Radio mam standardowe czyli Radio Boost CD 53, to mozliwe ze nie mam w nim molzliwosci podlaczenia innego urzadzenia jackiem przez aux?
- Załączniki
-
- IMG_3693.JPG (105.21 KiB) Przejrzano 1084 razy
kurcze, u mnie pomoglololeksi pisze:Przesunalem te piny o jeden w lewo, tak jak na zalaczonym zdjeciu, i nadal wciskajac mode przesakuje na CD. Wyskakuje no disc. Radio mam standardowe czyli Radio Boost CD 53, to mozliwe ze nie mam w nim molzliwosci podlaczenia innego urzadzenia jackiem przez aux?
ja teraz nie pomoge bo miniacz stoi u mechanika
- pionajelen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S
witam , kabelek audio do kompa udało mi się łatwo znaleźć ale nigdzie nie mogę dostać tego wejścia mini jack ;/ skąd je ogarneliście?
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Może tu
Ja polecam kupić przedłużacz kabla z jack'iem
Ja polecam kupić przedłużacz kabla z jack'iem
Bzyku
- pionajelen
- Swój Człowiek
Na aukcji pisze , że pasuje do r55/r56. Będzie pasować do r53?
-
- Nowy
- Posiadane auto:
http://www.tme.eu/pl/details/c1504-spj/ ... ux/perpic/#
tutaj macie gotowe fabryczne za 20 zł sztuka
tutaj macie gotowe fabryczne za 20 zł sztuka
- pionajelen
- Swój Człowiek
Czy komuś się udało to podłączyć w poliftowym r50/r53? jak ktoś kilka postów wyżej moje radio też nie widzi , że kabelek jest podbięty. Wpinałem go dla pewności nawet w inne piny. Zrobiłem najpierw własny z instrukcji ze strony poprzedniej - nie działał. Zamówiłem kabelek ze strony podanej powyżej - też nie działa. Pomocy , chce aux w tym oryginalnym radyjku
- coaxil
- Nowy
- Posiadane auto: R55 2008 120 KM, F55 135KM
no mnie też nie działa mimo podpięcia jak w temacie...może jakiś elektryk z grupy się wypowie? albo ktoś kto kuma o co w tym biega?
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Przy lewarku i kubkach nic nie ruszaj. Odpinasz te plastiki co są obok tych plastikowych słupków przy lewarku, tam na górze będą chyba wkręty dwa albo cztery, odkręcasz je i wtedy te słupki od góry masz luźne. Wiele osób radzi aby je wyjąć ale jest z tym dużo zabawy, wystarczy te słupki odgiąć lekko na zewnątrz i widzisz cztery śruby mocujące radio. Odkręcasz je i wychodzi... Ja tak robiłem, prosta sprawa...