Mini 1971
Moderator: flapjck1
Mini 1971
Witam.
Jestem nowy na forum i nigdy też nie miałem do czynienia z Mini
Razem z dziewczyna uwielbiamy stare samochody lecz naszą pasja są stare Volkswageny.
Mini trafiło nam się przypadkiem i odrazu nas zauroczył lecz mam parę pytań odnośnie tego samochodu, ponieważ w dowodzie jest wpisany 1971r lecz moim zdaniem to będzie młodszy rocznik.
Autko posiada uchylne tylne szyby, 12 calowe felgi i hamulce tarczowe na przedniej osi. Co do silnika jest to wielka niewiadoma ponieważ poprzedni właściciel wymieniał go ale nie pamiętał jaka tam jest pojemność.
Pozdrawiam.
Jestem nowy na forum i nigdy też nie miałem do czynienia z Mini
Razem z dziewczyna uwielbiamy stare samochody lecz naszą pasja są stare Volkswageny.
Mini trafiło nam się przypadkiem i odrazu nas zauroczył lecz mam parę pytań odnośnie tego samochodu, ponieważ w dowodzie jest wpisany 1971r lecz moim zdaniem to będzie młodszy rocznik.
Autko posiada uchylne tylne szyby, 12 calowe felgi i hamulce tarczowe na przedniej osi. Co do silnika jest to wielka niewiadoma ponieważ poprzedni właściciel wymieniał go ale nie pamiętał jaka tam jest pojemność.
Pozdrawiam.
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Mini 1971
'71 to on Ci tylko z papierów ...
ale ważne się się cieszycie i mam nadzieję iż to Wam nie minie zbyt szybko ...
ale ważne się się cieszycie i mam nadzieję iż to Wam nie minie zbyt szybko ...
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
a co do silnika pokaz zdjecie spod maski to ci powiemy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Nie minie nam zapal do pracy przy mini Jest trochę przy nim do zrobienia lecz damy rade. Jeszcze nie miałem do czynienia z taka konstrukcja lecz człowiek uczy się przez cale życie
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
silnik chyba 1000 ... buda wygląda na 89-91 rok ... jakie oznaczenia na szybach i metkach od pasów ?
Metki są wytarte na szybach sa takie oznaczenia
43R 000982
DOT 36 AS2M58
43R 000982
DOT 36 AS2M58
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Silnik to 998, roczniki jak kolega wyzej napisal chociaz w sumie moze byc 88
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
jakie to ma znaczenie jaki rocznik ma buda..
ma tyle ile masz w papierach
a remont i tak zrobisz to bedziesz miał bude z 2016r
ma tyle ile masz w papierach
a remont i tak zrobisz to bedziesz miał bude z 2016r
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
- Rysiu007
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini mk3, mini Clubman 1972
Chlopaki dobrze mowia. Nie ma opcji, ze on jest z lat 70 tych, ale to duzo nie zmienia , bo to ciagle weteran witamy w gronie !
I USED TO BE A PEOPLE PERSON but people ruined that for me
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
większego znaczenia to nie ma ... tyle,że sie wie co sie ma i nie zamawia dziwnych cześci itp. a przez tyle lat to cześci moga byc tak potasowane ,że ni jak nie dojdziesz ... ja mam z mojego orginału jakieś 40% ... reszta nowe/inne/tjuningowe/przeszczepione i czasem "dałem co miałem" sie trafiało.
Dzięki koledzy za informacje ważne dla mnie było to jaki tam jest silnik, gdyż czeka go remont trochę puszcza niebieskiego dymka. W weekend zmierzę mu kompresje i powoli zacznę rozbierać i szykować do remontu podłogi, w jednym miejscu mam dziurę na wylot Szkoda tylko ze w tym roku nie skończę Miniaka, ponieważ mam jeszcze niedokończony projekt Golfa MK1 Cabrio
- Rysiu007
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini mk3, mini Clubman 1972
Spoko wiekszosc z nas jest badz byla w podobnej sytuacji
I USED TO BE A PEOPLE PERSON but people ruined that for me
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Twoj Mini to Flame Red.Raczej sie nie myle bo wskazuja na to siedzenia,boczki drzwi,serwo i pojemnik na plyn do spryskiwacza montowany w komorze silnika do 1991 roku.W kazdym razie nie jest to rocznik 1971.
Ok dzięki wielkie za informacje :)Nadszedł weekend więc się trochę za niego zabrałem zrobiłem wydech , poprzedni właściciel zamiast wymienić wieszak zamontował go na kawałku sznurka Obejrzałem go od spodu i wyszło ze dużo pracy mam do zrobienia ale taki urok starszych auto które były w nieodpowiednich rękach Wieczorem jak ostygnie silnik sprawdzę kompresje, ponieważ silnik bierze olej i strasznie dymi na niebiesko