Hej! Jaki klej polecicie do podsufitek? Zacztna mi wisiec material z podsufitki przy przedniej szybie, chcialaby to naprawic,ale widzac plamy u znajomego nie chce wziasc pierwszego lepszego kleju. Podsufitka jest cala i sie trzyma odeszla tylko tzw. szmatka z niej.
Z gory dziekuje za odp..
Podsufitka
- BlueAntubis
- Nowy
- Posiadane auto:
Re: Podsufitka
jest specjalny klej w spray ,daje rade
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini 1,3, MINI Cooper 1,6 05r.
Czy ktoś zgłębił temat wiszącej szmatki ? Mam podobny problem, potrzebuję jedynie przykleić wiszący materiał na części podsufitki. Ktoś orientuje się jak się do tego zabrać ? Jaki klej użyć ? Będę wdzięczny za wskazówki
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F60 SD, R55 JCW
do podsufitki jest specjalny klej w sprayu, np firmy boll.
Jesli chodzi o technike klejenia to klej nalezy naniesc rownomiernie, cienka warstwa zeby po docisnieciu nie przeciekl przez matarial, poniewaz wtedy zrobia sie brzydkie, twarde plamy.
Problem moze byc jeszcze w samej naturze rozwarstwienia podsufitki. Normalnie tkanina jest przyklejona do warstwy miekkiej, zazwyczaj gabki. Jesli podsufitka rozwarstwila sie wlasnie z na gabce (ze starosci) moze byc trudno uzyskać estetyczny efekt. Wtedy najlepiej zerwac cały material, kupic nowy i ten dopiero przykleic, lub kupic inną podsufitke.
Jesli chodzi o technike klejenia to klej nalezy naniesc rownomiernie, cienka warstwa zeby po docisnieciu nie przeciekl przez matarial, poniewaz wtedy zrobia sie brzydkie, twarde plamy.
Problem moze byc jeszcze w samej naturze rozwarstwienia podsufitki. Normalnie tkanina jest przyklejona do warstwy miekkiej, zazwyczaj gabki. Jesli podsufitka rozwarstwila sie wlasnie z na gabce (ze starosci) moze byc trudno uzyskać estetyczny efekt. Wtedy najlepiej zerwac cały material, kupic nowy i ten dopiero przykleic, lub kupic inną podsufitke.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Ja wymieniłem całą podsufitkę. Koszt 153 zł z przesyłką, oczyszczasz papierem ściernym ze zmurszałej gąbki i starego kleju (ktoś już podklejał)
Temperatura w miarę niska, robiłem w czasie upałów i troszkę za szybko schło i wydajność kleju była mniejsza. Wybrałem tkaninę z gąbką, wygląda jak z nowej BM-ki
Temperatura w miarę niska, robiłem w czasie upałów i troszkę za szybko schło i wydajność kleju była mniejsza. Wybrałem tkaninę z gąbką, wygląda jak z nowej BM-ki