Nieodbijanie kirunkowskazów i pytania przed zakupem
Nieodbijanie kirunkowskazów i pytania przed zakupem
Witam. Jako że noszę się z zamiarem kupna Mini Coopera, byłem dziś oglądnąć jeden z egzemplarzy. Zdziwiło mnie nie odbijanie kierunkowskazów. Właściciel twierdził że w poprzednim mini ( model przed 2007) też tak miał. Czy to normalne w Mini? Czy to jakaś częsta usterka ?
Czy możecie mi poradzić na co szczególnie zwrócić uwagę przed zakupem Mini oraz podczas jego oglądania ?
Czy możecie mi poradzić na co szczególnie zwrócić uwagę przed zakupem Mini oraz podczas jego oglądania ?
Re: Nieodbijanie kirunkowskazów i pytania przed zakupem
raczej nie normalne
- gkasparow
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R56 ;VW Caddy
witam,
u mnie też tak jest że nie odbijają kierunkowskazy, trzeba ręcznie odbić w przeciwnym kierunku.
- ja też jestem świeży w Mini ,ale tak z doświadczenia Ci podpowiadam
jakbyś się nosił z zamiarem kupna R56 S sprawdź:
- wycieki ( zimmering koła pasowego, okolice skrzyni biegów )
- sprawdź czy nie ma wycieków z termostatu
- stan sprzęgła oraz koła dwumasowego ( droga sprawa)
- sprawdź na zimnym odgłosy silnika okolice rozrządu ( łańcuch, napinacz)
u mnie też tak jest że nie odbijają kierunkowskazy, trzeba ręcznie odbić w przeciwnym kierunku.
- ja też jestem świeży w Mini ,ale tak z doświadczenia Ci podpowiadam
jakbyś się nosił z zamiarem kupna R56 S sprawdź:
- wycieki ( zimmering koła pasowego, okolice skrzyni biegów )
- sprawdź czy nie ma wycieków z termostatu
- stan sprzęgła oraz koła dwumasowego ( droga sprawa)
- sprawdź na zimnym odgłosy silnika okolice rozrządu ( łańcuch, napinacz)
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
kierunki muszą odbijać w każdym aucie... to nie Jelcz czy STAR. Wymiana modułu pewnie kosztuje, skoro się komuś nie chciało...
- gkasparow
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R56 ;VW Caddy
jaki moduł jest za to odpowiedzialny? na komputerze wyszły by pewnie jakieś błędy ? samochód sprawdzany na 3,4 komputerach pod względem błędów i nic wszystko gra. Może to jest gdzieś w ustawieniach tak jak np. ile razy ma mrugnąć przy jednorazowym dotknięciu kierunkowskazu?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
za to odpowiedzialna jest manetka jako taka, to w niej jest mechanizm odbijania
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Biorę pod uwagę jedynie Mini Coopera (120 KM) (bez S) byłem raczej za benzyną jednak zastanawiam się obecnie nad Dieslem (1.6 D 110 KM). Będę wdzięczny za każde podpowiedzi co do Coopera z benzyną i z Dieslem. Na co patrzeć i gdzie zaglądnąć żeby się nie naciąć (wycieki, rdza?, stan zawieszenia itp). Jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o dodatki takie jak klimatronik, wielofunkcyjna kierownica, biksenony itp? Psują się te gadżety w Mini? Lepiej wziąć bez tych gadżetów czy raczej nie ma strachu co do ich jakości? Dzięki z góry za odpowiedzi.
Nie odbijanie kierunków to z dużą dozą prawdopodobieństwa walnięty moduł położenia (skrętu) kierownicy. Nowy w ASO to ponad 1.500 zł. Można dokupić używkę, albo u Peugeota ale to loteria bo często nie pasują. W Świecie Mini w moim MCS spędzili nad tym długie godziny i kosztowało to połowę nowego..
220/356
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
Tak jak mówi kolega wyżej - czujnik kąta skretu kierownicy. Jednoczesnie pewnie nie działa ABS i kontrola trakcji. Obecnie mamy na to pewien patent i kosztuje to 600 zł.
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Dzięki za info. W takim razie na 100% odpuszczam sobie tego Mini co wczoraj oglądałem. Bo podczas jazdy zachowywał się też dziwnie, jakby na zakrętach nie trzymał się drogi, a jak wiemy Mini idą na zakrętach jak po sznurku. Będę wdzięczny jednak za dalsze informacje odnośnie kupowania Mini. Czy rzeczywiście z częściami do MIni jest tak że praktycznie nie ma zamienników i są dosyć drogie ?