Witam wszystkich użytkowników forum i posiadaczy MINI.
Właśnie stałem się właścicielem MINI Cooper'a 2007 1.6 benzyna. Przed zakupem auto dokładnie sprawdziłem w ASO i dostałem pełny raport dot. jego stanu. Auto o przebiegu 172 tys. km, z Niemiec z pełną dokumentacją i historią. Skrupulatne testy lakieru potwierdziły jego równomierną grubość na całym samochodzie. Brak wycieków, dobry stan materiałów eksploatacyjnych, zadbane wnętrze. Wszystko to i kilka innych rzeczy, przekonało mnie do zakupu z pełną swiadomością pewnych mankamentów przy rozwiązaniu których proszę Was o pomoc.
1) Brak koła dojazdowego. Gdzie je kupić? Jakie parametry?
Koła brak pod samochodem, brak również mocowania. Z doświadczenia wiem, że nie mam ochoty już nigdy więcej babrać się w odkręcanie brudnego koło i nowe dojazdowe po prostu będę woził w środku, jako że samochód użytkuję tylko ja i przestrzeni nie potrzebuję.
2) Tylko jeden kluczyk, znaczy się pilot. Gdzie "dorobić" drugi? (łódzkie)
Tu również z doświadczenia wiem, że drugi to konieczność, po przygodach ze zgubieniem kluczyka w poprzednim aucie.
3) Problem radia. Czy da się to jakoś zresetować?
Po prostu nie działa żaden z przycisków. W środku włożona jest płyta i nie działa przycisk EJECT. Jedno co mogę zrobić to albo je "wyłączyć" wciskając pokrętło głośności, podgłośnić/ściszyć, albo słuchać tej włożonej płyty. Na prędkościomierzu nie działa żaden przycisk, zero reakcji.
4) Mechanik łódzkie. Kogo polecacie?
Czy jest w tym przedziwnym województwie, ktoś, kto zajmuje się MINI solidnie? Ktoś, kto pomoże przy rozwiązaniu problemów z pktu 2 i 3?
Nowe MINI / przywitanie + kilka pytań
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
Re: Nowe MINI / przywitanie + kilka pytań
1) http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... t-1-5-0907
2) tylko ASO
3) możliwe że jest uszkodzone całe radio, albo taśma w radiu.
4) z łodzkiego bardzo często klienci przyjeżdżają do nas \ (info w podpisie).
Pzdr
2) tylko ASO
3) możliwe że jest uszkodzone całe radio, albo taśma w radiu.
4) z łodzkiego bardzo często klienci przyjeżdżają do nas \ (info w podpisie).
Pzdr
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Też się pochylam nad tym problemem świeżo po zakupie auta. Kompletnego zestawu z dojazdówką nie widziałem w Polsce na rynku wtórnym, będę pytał w ASO, ale boję się że tam to może kosztować parę tysięcy:)))sirluke pisze: 1) Brak koła dojazdowego. Gdzie je kupić? Jakie parametry?
Koła brak pod samochodem, brak również mocowania. Z doświadczenia wiem, że nie mam ochoty już nigdy więcej babrać się w odkręcanie brudnego koło i nowe dojazdowe po prostu będę woził w środku, jako że samochód użytkuję tylko ja i przestrzeni nie potrzebuję.
Na razie kupiłem w Norauto puszkę szpreju tzw. zestaw naprawczy, cena 20 zyla, w razie draki nawet nie zdejmujesz koła.
Jak będziesz rozważał zakup dojazdówki, to zwróć uwagę czy da się ją założyć, czy przypadkiem nie koliduje z zaciskami hamulca... różnie bywa z używanymi autami;P
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
Tytułem uzupełnienia - byłem w BMW, pytałem o tę część - 275 złociszy za ten plastykowy "parasol" pod auto i mocowania. Realizacja w dwa dni robocze. Czyli dodając do tego koszt zakupu dojazdówki robi się ~500 zyla.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic