Witam.
Mam problem ze swoim oczkiem w głowie, mianowicie silnik przerywa przy przyśpieszaniu. Dodam że zaczęło się to dziać gdy temperatury na zewnątrz spadły. Gdy było ciepło 18stopni+ wszystko było ok. Przy okazji przerywania jest czasami problem na biegu jałowym, silnik zaczyna szarpać jakby miał zaraz zgasnąć. Ciśnienie kompresora na zegarku podczas szarpania zmierza jakby od -0.4 do 0. Ok. 4-5 tyś km temu zostały wymienione świece, olej, filtr paliwa razem z pompą.
Mini nie zawsze przerywa, przeważnie tak, lecz czasami zdarzy się że wgl i przyśpiesza normalnie nie ma strat mocy. Nie dawno podczas jazdy na autostradzie gdy wyprzedzałem i też zaczęło szarpać wyskoczył check engine: "cylinder 2 nie wypalił".
Bardzo proszę o pomoc, Pozdrawiam
Problem przy przyśpieszaniu Mini Cooper S
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: Problem przy przyśpieszaniu Mini Cooper S
przewody WN albo cewka
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S 170km+ 2004r.
Przewody WN są nowe NGK. Na ile % to będzie cewka? Nie chce wymieniać wszystkiego po kolei, nie stać mnie na to I jeszcze pytanko, używane cewki opłaca się kupować?
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Najlepiej pożyczyć cewkę od kogoś na chwilę i sprawdzić. Kupowanie używanej to mniej więcej jak byś używane świece chciał kupić...
Paliwo jakie lejesz ?
Paliwo jakie lejesz ?
-
- Nowy
Problem w tym że nie mam od kogo pożyczyć.. :/ Paliwo tankuje tylko i wyłącznie na stacjach BP/Statoil/Shell, przeważnie 98 ostatnio 95. Ale to od paliwa nie jest zależne sprawdzałem
-
- Nowy
Sprawa załatwiona. Wymieniłem cewkę i przewody - problem ustąpił, ten z przerywaniem jak i ten z przygasaniem na postoju. Pozdrawiam!
Do zamknięcia.
Do zamknięcia.