Termostat R56
- gkasparow
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R56 ;VW Caddy
Termostat R56
Witam,
wg. mechanika rozszczelnił się termostat
pytanie nr 1 czy to kolejna przypadłość tych silników? Czy mechanik mógł coś naruszyć przy wymianie napinacza rozrządu lub wymianie filtra benzyny ?
pytanie nr 2 wg. mechanika koszt termostatu 500 zł (oryginał) oraz wymiana 170 zł drogo, tanio?
wg. mechanika rozszczelnił się termostat
pytanie nr 1 czy to kolejna przypadłość tych silników? Czy mechanik mógł coś naruszyć przy wymianie napinacza rozrządu lub wymianie filtra benzyny ?
pytanie nr 2 wg. mechanika koszt termostatu 500 zł (oryginał) oraz wymiana 170 zł drogo, tanio?
- gkasparow
- Swój Człowiek
Re: Termostat R56
- rozszczelniony termostat
całkowity koszt 740 zł
termostat 500 zł
robocizna 170 zł
płyn chłodniczy 60 zł
co jest w następnej kolejności do wymiany... na razie idę wg.listy - kolejny właściciel będzie miał nowy samochód
całkowity koszt 740 zł
termostat 500 zł
robocizna 170 zł
płyn chłodniczy 60 zł
co jest w następnej kolejności do wymiany... na razie idę wg.listy - kolejny właściciel będzie miał nowy samochód
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
Jeśli jeszcze nie wymieniałeś pompy wysokiego ciśnienia paliwa, pokrywy zaworów i rozrządu to jeszcze trochę przed Tobą
- gkasparow
- Swój Człowiek
witam,
wymieniłem filtr paliwa i tankuję tylko Vervę u znajomych na stacji - myślę że tym przedłużę żywotność pompy.
pokrywa zaworów??? co się z nią dzieje?
rozrząd - wymieniłem napinacz, a jeśli chodzi o łańcuch to na dzień dzisiejszy cisza i niech tak pozostanie
wymieniłem filtr paliwa i tankuję tylko Vervę u znajomych na stacji - myślę że tym przedłużę żywotność pompy.
pokrywa zaworów??? co się z nią dzieje?
rozrząd - wymieniłem napinacz, a jeśli chodzi o łańcuch to na dzień dzisiejszy cisza i niech tak pozostanie
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R56
termostat kup lepiej w serwisie ja brałem w IC i miałem na dzień dobry problem z wentylatorem - stale działał.
zareklamowałem i zamontowałem stary oem i problem znikł.
Te termostaty mają taka przypadłość ze pękają itp nie tylko w Mini lecz w kazdym aucie z 1.6thp
zareklamowałem i zamontowałem stary oem i problem znikł.
Te termostaty mają taka przypadłość ze pękają itp nie tylko w Mini lecz w kazdym aucie z 1.6thp
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
O ile czytałem na zagranicznych forach uszkodzeniu ulega odma pokrywy zaworów.gkasparow pisze: pokrywa zaworów??? co się z nią dzieje?
)
https://www.youtube.com/watch?v=ZXnXss4yL7w
jaki jest objaw rozszczelnenia termostatu? powolne uciekanie płynu?
mechanik zdjagnozował jakiś wyciek płynu u mnie, gdzieś kapie po silniku z tyłu. Ja zauważyłem płyn niedaleko pod termostatem, to chyba na obudowie skrzyni biegów. Węże przy termostacie wydają się być jak najbardziej okej.
mechanik zdjagnozował jakiś wyciek płynu u mnie, gdzieś kapie po silniku z tyłu. Ja zauważyłem płyn niedaleko pod termostatem, to chyba na obudowie skrzyni biegów. Węże przy termostacie wydają się być jak najbardziej okej.
-
- Nowy
jesli masz płyn na skrzyni to raczej gdzieś przecieka i może to być termostat lub któryś z węzy do niego dochodzących .
jesli moge cos [podpowiedzieć to bierz z aso bo kosztuje około 550zł a np w IC 360zł po zniżkach ale u mnie po zamontowaniu tego z IC stale odpalały wentylatory .
jesli moge cos [podpowiedzieć to bierz z aso bo kosztuje około 550zł a np w IC 360zł po zniżkach ale u mnie po zamontowaniu tego z IC stale odpalały wentylatory .
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
W przeciągu ostatnich 3-4 miesięcy sprzedalismyh ok 50 termostatów, część z nich oczywiście montowalismy. Siadają w nich czujniki albo właśnie się rozszczelniają.
kolejnym elementem ukłądu chłodzenia z którego często ucieka płyn to jest pompa wody. Nie jest to wadliwy element a niestety zużywający się.
kolejnym elementem ukłądu chłodzenia z którego często ucieka płyn to jest pompa wody. Nie jest to wadliwy element a niestety zużywający się.
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
czy z racji dużej ceny oryginalnego termostatu bmw mini mozna kupic od citroena peugeota?
np taki http://allegro.pl/termostat-obudowa-peu ... 20137.html
-
- Nowy
proszę o cene termostatu - może być na Pw , czy to jest oem BMW czy zamiennik?Kuner pisze:W przeciągu ostatnich 3-4 miesięcy sprzedalismyh ok 50 termostatów, część z nich oczywiście montowalismy. Siadają w nich czujniki albo właśnie się rozszczelniają.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Czy ktoś kupował termostat z grupy PSA?Damianosl pisze:czy z racji dużej ceny oryginalnego termostatu bmw mini mozna kupic od citroena peugeota?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini F56, Mini R60, Mini R53
Wlasnie przerabiam wymiane termostatu juz 2 raz w ciagu 4 lat wiec jest to normalna przypadlosc tego silnika ale teraz uszkodzila mi sie tez rura ktora doprowadza płyn od termostatu do pompy wody. Salon 250 zl.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Ale znasz może numer oryginały termostatu w PSA, żeby było taniej?:PRichie pisze:Wlasnie przerabiam wymiane termostatu juz 2 raz w ciagu 4 lat wiec jest to normalna przypadlosc tego silnika ale teraz uszkodzila mi sie tez rura ktora doprowadza płyn od termostatu do pompy wody. Salon 250 zl.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Po VIN-ie na realoem-ie wyskakuje mi termostat:
11538671513 - zakończono
11537647751
11538674895
Pierwszy odrzucam skoro zakończona produkcja, a pozostałe dwa? Ktoś wie czym się różnią? Widzę po cenach, że jeden droższy od drugiego:) jeden chyba nowszy, ale czy będzie pasował? jest lepszy? ktoś się może wypowiedzieć?
11538671513 - zakończono
11537647751
11538674895
Pierwszy odrzucam skoro zakończona produkcja, a pozostałe dwa? Ktoś wie czym się różnią? Widzę po cenach, że jeden droższy od drugiego:) jeden chyba nowszy, ale czy będzie pasował? jest lepszy? ktoś się może wypowiedzieć?