Witam serdecznie,
Mam trzy szybkie pytanie:
1. Czy podejdzie do diagnozowania MINI interfejs diagnostyczny od BMW po obd? akurat mam jeden + działającą INPE (diagnozuję tym zestawem swój samochód)
2. Czy do podniesienia mocy z wersji One na cooper wystarczy zmiana sterownika ECU? czy jednak bez chip tuningu się nie obejdzie?
3. Co to za koło które dodałem do załącznika? mam na oku jedno Mini ale koła po kupnie samochodu chętnie bym odsprzedał.
Pozdrawiam
Inpa + podwiększenie mocy
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: jeszcze nie
Inpa + podwiększenie mocy
- Załączniki
-
- felga.png
- felga
- (96.37 KiB) Pobrany 658 razy
- SianeK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini ONE/Cooper
Re: Inpa + podwiększenie mocy
Nie zmienisz,2. Czy do podniesienia mocy z wersji One na cooper wystarczy zmiana sterownika ECU? czy jednak bez chip tuningu się nie obejdzie?
jak chcesz to wysle Ci wsady do one i cooper - porównasz sobie. Za dużo zabawy potem z immo itd
ja za pomoca ktaga robilem upgrade (lub chiptuning jak kto woli) one na cooper
efekt na obecna chwile 121ps (mody seryjnego programu 116ps)
farbycznie miniak mial 90ps, na hamowni 87ps
zajrzyj do mojego tematu
A co do diagnostyki - zalezy co chcesz zrobic. Inpą bez problemu zrobisz całego miniaka co chcesz
elm327 bez problemu zrobisz też podstawy
dis czy ncs expert to możesz przeprogramować sterowniki do lamp, centralengo, modulu komfortu, drl i inne bajery
-
dzięki za post
inpe potrafię obsługiwać - to nie jest problem. Myślałem, że będzie problem z samym interfejsem - ale podobno podejdzie bez problemu.
inpe potrafię obsługiwać - to nie jest problem. Myślałem, że będzie problem z samym interfejsem - ale podobno podejdzie bez problemu.
- SianeK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini ONE/Cooper
Inpą nie zrobisz "chipa"
do programowania ecu z nowymi parametrami (wcześniej je musisz odpowiednio przerobic) polecam Ci K-tag bardzo stabilny interfejs do wirusowania przez obd2
do programowania ecu z nowymi parametrami (wcześniej je musisz odpowiednio przerobic) polecam Ci K-tag bardzo stabilny interfejs do wirusowania przez obd2
-
SianeK pisze:Inpą nie zrobisz "chipa"
to akurat wiem - inpe potrzebuje do zdiagnozowania samochodu przed zakupem:) a co do k-tag to dzięki za info.