Wymiana szyby przedniej mini
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini F56, Mini R60, Mini R53
Wymiana szyby przedniej mini
Czesc! misze wymienic szybe w mini r50 moze poleci mi ktos jakas firme w okolicy Wroclawia
dzieki
dzieki
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Wymiana szyby przedniej mini
Jutro jade na wymianę - "przygoda" z dużym kamieniem.. nie polece Ci zakladu we Wrocku bo ceny mają z kosmosu.. Rodzine mam koło Kępna jak wiesz gdzie to jest i we wiosce Bralin jest dobra firma auto-szyby. Koszty 390zł z montażem - polska szyba, nie żadne chińskie dziadostwo.. Chcesz namiar - odezwij się.
-
- Nowy
Tak bardzo prosze o namiary na ta firme tez mialem przygode z kamieniem i szyba szybko peka wiec musze to zrobic ,moze wiesz czy maja szyby na miejscu czy trzeba dlugo czekac ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Coś te kamienie lubują się w Mini Ja również byłem z tego powodu zmuszony do wymiany szyby, koszt niestety 500zł, najbardziej boli, że szyba to zamiennik.
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
opony tez zamienniki i nie placzesz chyba?
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Brennt pisze:opony tez zamienniki i nie placzesz chyba?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
typowo po polsku,
jak szyba nieorginalana to na pewno walony az szyby polecialy :p
ja wymieniam szybe czolowa srednio co 1,5-2 lata niestety ;/
ja wymieniam szybe czolowa srednio co 1,5-2 lata niestety ;/
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
firma - http://www.adcar.org/ jesli nie maja na miejscu kurier im dowozi w przeciągu 1 dniaRichie pisze:Tak bardzo prosze o namiary na ta firme tez mialem przygode z kamieniem i szyba szybko peka wiec musze to zrobic ,moze wiesz czy maja szyby na miejscu czy trzeba dlugo czekac ?
Pozdrawiam
Otóż to.flapjck1 pisze:typowo po polsku,
Ludzie nie wierzą w kamyczki, złodziei i piłki. Na pewno był dzwon i basta. Szkoda, bo poza tą kwestią nie byłoby racjonalnego powodu dla polowania na oryginalne części.
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
zrob zdjecie samochodu przed wymiana, zrob zdjecie uderzenia po kamyczku, zachowaj rachunek za wymiane i po krzyku...
a jak ktos patrzy na to czy samochod ma szyby oryginalne i po tym ocenia czy byl bity czy nie, to mu wspolczuje
a jak ktos patrzy na to czy samochod ma szyby oryginalne i po tym ocenia czy byl bity czy nie, to mu wspolczuje
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Dokładnie - ja tak właśnie zrobiłem. Zrobiłem zdjęcie uszkodzenia szyby kamykiem, zdjęcie na warsztacie który wymieniał szybę, mam dokument od ubezpieczyciela, których pokrył koszty naprawy i efekt finalny.Brennt pisze:zrob zdjecie samochodu przed wymiana, zrob zdjecie uderzenia po kamyczku, zachowaj rachunek za wymiane i po krzyku...
Z mojej strony uwaga: BARDZO DOKŁADNIE sprawdź, a najlepiej bądź przy tym, jak fachowcy będą montowali Ci osłony słupków (te czarne maskujące). Nie dopatrzyłem, słabo zaczepili i na trasie mając 160 na zegarze zgubiłem jedną... i znów koszty :/
Pozdrawiam serdecznie
Piter
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Na pierwszy montaż czyli fabryczny do wielu nawet "luksusowych" marek samochodów szyby produkowane są w Polsce (Sekurit Dąbrowa Górnicza).
-
- Nowy
dziekuje za pomoc i porady jutro dzwonie i sie umawiam.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
Szyba z AC ?!?!
Niestety moj Mały też oberwał z kamyka i muszę wymienić szybę... mam wykupione OC+AC (z wkładem własnym 15% jednak nie mniej niż 500zł) i w związku z tym mam pytanie, czy wymienią mi szybę z ubezp. AC w autoryzowanym serwisie MINI (Bawaria Katowice najblizej) - ja wpłacam 500zł a reszte ubezpieczyciel? zależy mi na szybie oryginalnej, a koszt z tego co się już dowiedziałam z robocizną 1800zł.
Z tego co mi ubezpieczyciel mowil, to oni wymieniają na "zamiennikach", jednak mój znajomy mechanik twierdzi, że mnie w konia robią...
Z tego co mi ubezpieczyciel mowil, to oni wymieniają na "zamiennikach", jednak mój znajomy mechanik twierdzi, że mnie w konia robią...
Co do punktowych uderzeń od kamyków polecam klejenie szyby, w dobrym warsztacie wołają ok. 100zł w zależności od zużytej żywicy i fachowca. Oczywiście wszystko na gwarancji, jeżeli pęknięcie się powiększy od klejonego miejsca zwrot kosztów. Ja tak ratuje oryginał
Lub spróbować samemu szczęścia, kleje do szyb na aledrogo od 30zł.
pozdrawiam
Lub spróbować samemu szczęścia, kleje do szyb na aledrogo od 30zł.
pozdrawiam