Problem z kontrolką
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini One
Problem z kontrolką
Cześć.
Stojąc wczoraj na parkingu zaczęła mrugac mi kontrolka ta na zdjęciu.
Wyczytałem w internecie że to od ciśnenia w oponach. Dopompowałem do 2,1 bara z przodu i 2,4 z tyłu. Kontrolka jednak dalej mruga. Nie wiem co może być tego przyczyną.
Stojąc wczoraj na parkingu zaczęła mrugac mi kontrolka ta na zdjęciu.
Wyczytałem w internecie że to od ciśnenia w oponach. Dopompowałem do 2,1 bara z przodu i 2,4 z tyłu. Kontrolka jednak dalej mruga. Nie wiem co może być tego przyczyną.
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: Problem z kontrolką
Przytrzymaj przycisk przy ręcznym, aż kontrolka zmieni kolor i po chwili zgaśnie. W sumie nie powinna mrugać tylko świecić na stałe. Może jakiś błąd czujnika...
-
- Posiadane auto: Mini One
Tak zrobiłem to zAraz po napisaniu posta. Wszystko ok już. hehe sorki
-
- Posiadane auto: Cooper R50
mi po zmianie kół z letnich na zimowe również miga, nie świeci na stałe. co to może być za błąd czujnika?
Proponuję przeczytać instrukcję do auta którym się jeździ.cz44rnyy pisze:mi po zmianie kół z letnich na zimowe również miga, nie świeci na stałe. co to może być za błąd czujnika?
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- Wiarus
- Kontakt:
Nie każdy ma, więc się nie mądruj tylko napisz. Za chwilę ktoś napisze, że trzeba umieć samemu naprawiać auto, którym się jeździ...Zbigg pisze:Proponuję przeczytać instrukcję do auta którym się jeździ.cz44rnyy pisze:mi po zmianie kół z letnich na zimowe również miga, nie świeci na stałe. co to może być za błąd czujnika?
A to na forum nie ma FAQ i w stu miejscach linka do instrukcji? Do dowolnego modelu z dowolnego rocznika. Ja nie mondruje, jedynie uważam że zanim się zada dziecinne pytanie wypada wykazać minimum starań... choćby wpisać do Google proste zapytanie, a potem tylko przeczytać odpowiedzi albo obejrzeć jeden z dziesiątków filmów na Youtubie.maniujr pisze: Nie każdy ma, więc się nie mądruj tylko napisz. Za chwilę ktoś napisze, że trzeba umieć samemu naprawiać auto, którym się jeździ...
-
- Posiadane auto: Cooper R50
ja wiem co sygnalizuje ta kontrolka jednak maniujr powiedział że powinna świecić stale a nie migać jak u mnie. ale nie jestem tak mONdry jak Ty, zbigg...maniujr pisze:W sumie nie powinna mrugać tylko świecić na stałe. Może jakiś błąd czujnika...
-
- Wiarus
- Kontakt:
U mnie świeci, w innych autach też się z tym spotkałem. Nie kojarzę mrugającej kontrolki ciśnienia... nie mówię, że tak ma być, po prostu nie spotkałem się z tym.
Sygnał dźwiękowy masz? Procedurę opisaną w instrukcji wykonałeś?cz44rnyy pisze: ja wiem co sygnalizuje ta kontrolka jednak maniujr powiedział że powinna świecić stale a nie migać jak u mnie. ale nie jestem tak mONdry jak Ty, zbigg...