Cześć,
Od jakiegoś czasu zaczęła mi się palić w samochodzie kontrolka bagażnika/maski, na początku myślałem że to zamek w bagażniku ponieważ gdy odłączyłem od niego kabel lampka przestała migać - więc kupiłem nowy i go wymieniłem - jednakże nic to nie pomogło - kontrolka dalej miga. Miał ktoś z was taki problem? Komputer nie zapisuje takiego błędu? odłączenie na chwilę akumulatora coś może pomóc?
Zastawiam się co jeszcze to może być?
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam,
NetMat
Kontrolka otwartego bagażnika
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: Kontrolka otwartego bagażnika
a czujnik maski sprawdzałeś ? jak wciskasz ręcznie albo zwierasz kable, to kontrolka reaguje ?
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper Hatchback 2003
Tak, dzisiaj sprawdziłem - wcisnąłem ręcznie przycisk z przodu i dalej to samo, co dziwne po odłączeniu kabla od zamka kontrolka dalej się paliła, gdy zrobiłem to z zamkiem w bagażniku gasła - jednakże zamek w bagażniku jest już nowy więc nie mam pojęcia co to może być...maniujr pisze:a czujnik maski sprawdzałeś ? jak wciskasz ręcznie albo zwierasz kable, to kontrolka reaguje ?
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
a jak odłączysz bagażnik reaguje na maskę ?
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper Hatchback 2003
Kurczę przed chwilą sprawdziłem wszystko - jednak się pomyliłem - robiłem w nocy i może kluczyk nie przykręciłem do pozycji drugiej.maniujr pisze:a jak odłączysz bagażnik reaguje na maskę ?
Jak odpinam bagażnik kontrolka pali jak zostawiam bagażnik i podłączam maskę to dalej świeci jak odłączam wszystko to również świeci, tylni zamek jest 100% sprawny przedni nie jestem 100% pewien, wszystko powinno być okej - gdy przyciskam przycisk ręcznie kontrolka i tak świeci - a może muszę podpiąć komputer i usunąć błąd?