Mini Cooper S Clubman R55 z pakietem JCW
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S Clubman R55
- Kontakt:
Mini Cooper S Clubman R55 z pakietem JCW
Więc tak: o Clubmanie marzyłem od zawsze. Jestem redaktorem w jednym z moto portali i zakochałem się w tym aucie jakieś 5 lat temu podczas testu, który robiłem. Niestety nie mogłem za bardzo kupić takowego, gdyż byłem do niedawna jedynym kierowcą w domu. No ale żona zrobiła prawo jazdy, nasz dotychczasowy wóz został sprzedany, żona dostała kombi, a ja zacząłem szukać auta dla siebie. I znalazłem
Po kolei: 2008 rok, aktualny przebieg 90000 km, salon PL, pedantycznie i regularnie serwisowany. Lista wyposażenia dłuższa niż przemówienia Fidela Castro, a na dokładkę brak systemu START-STOP, ale za to fabryczny pakiet tuningowy John Cooper Works, dzięki czemu autko jest trochę mocniejsze niż seria - ma 192 KM i 270 Nm. Dodam, że jest w automacie, co cholernie mi odpowiada, biorąc pod uwagę fakt że jeżdżę praktycznie tylko po mieście.
Pierwsze kilometry po przesiadce z A4 były dla mnie szokiem - sportowy zawias w połączeniu z runflatami i gokartowym charakterm po prostu wytrząsał mi plomby z zębów. Ale dziś kocham to auto m.in. za to jak jeździ, zwłaszcza w zakrętach. Mocy póki co wystarcza, top full wypas cieszy dupsko, a patrzeć mogę na niego godzinami. Po prostu ideał
PS: Sesja fotograficzna wnętrza już wkrótce
Po kolei: 2008 rok, aktualny przebieg 90000 km, salon PL, pedantycznie i regularnie serwisowany. Lista wyposażenia dłuższa niż przemówienia Fidela Castro, a na dokładkę brak systemu START-STOP, ale za to fabryczny pakiet tuningowy John Cooper Works, dzięki czemu autko jest trochę mocniejsze niż seria - ma 192 KM i 270 Nm. Dodam, że jest w automacie, co cholernie mi odpowiada, biorąc pod uwagę fakt że jeżdżę praktycznie tylko po mieście.
Pierwsze kilometry po przesiadce z A4 były dla mnie szokiem - sportowy zawias w połączeniu z runflatami i gokartowym charakterm po prostu wytrząsał mi plomby z zębów. Ale dziś kocham to auto m.in. za to jak jeździ, zwłaszcza w zakrętach. Mocy póki co wystarcza, top full wypas cieszy dupsko, a patrzeć mogę na niego godzinami. Po prostu ideał
PS: Sesja fotograficzna wnętrza już wkrótce
Zapraszam na http://www.carparts.com.pl
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Re: Mini Cooper S Clubman R55 z pakietem JCW
Miodzio
wg mnie lepiej byłoby bez chlapaków (tylko moje zdanie)
wg mnie lepiej byłoby bez chlapaków (tylko moje zdanie)
Bzyku
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Ale przynajmniej nie chlapie komus do tylu tak bardzo..., i tylu auta nie ma tak upierdzielonego
Notabene rozklada mnie na lopatki to ze w naszym kraju chlapacze sa obowiazkowe, a praktycznie zadne nowe auto ich nie ma
Notabene rozklada mnie na lopatki to ze w naszym kraju chlapacze sa obowiazkowe, a praktycznie zadne nowe auto ich nie ma
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Ładne auto, gratulacje!
Fakt, żadne auto mi się dotąd tak nie brudziło z tyłu. BTW raczej wszędzie na świecie tak jest, że dopuszczone są do ruchu auta z wyposażeniem zgodnym z ich homologacją. Jeśli ona nie obejmuje chlapaczy, to wszystko jest lege artis.flapjck1 pisze: Notabene rozklada mnie na lopatki to ze w naszym kraju chlapacze sa obowiazkowe, a praktycznie zadne nowe auto ich nie ma
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini R50
Super autko! Pięknie się prezentuje.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Czy hamulce masz jcw?
-
- Nowy
- Kontakt:
Marmar, dziękuję!
Jaśnie Panicz, nie - seria MCS 294mm. Poza tym hamulce JCW są nawiercane i nacinane, więc byłoby je widać na zdjęciach
Jaśnie Panicz, nie - seria MCS 294mm. Poza tym hamulce JCW są nawiercane i nacinane, więc byłoby je widać na zdjęciach
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
markus pisze:Marmar, dziękuję!
Czyli hamulce pomalowane na czaerwono. Nie wszystkie jcw są nawiercane i nacinane, a chodziło mi o zaciski bo trochę małe jak na jcw dlatego zapytałem.
-
- Nowy
- Kontakt:
Te, które można dokupić do MCS są - gwoli ścisłości. Mowa oczywiście o przedniej osi.Jaśnie Panicz pisze:Nie wszystkie jcw są nawiercane i nacinane
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
No nie są wszystkie nie pisz bzdur jak nie wiesz, są i nacinane i nawiercane nacinane JCW.markus pisze:Te, które można dokupić do MCS są - gwoli ścisłości. Mowa oczywiście o przedniej osi.Jaśnie Panicz pisze:Nie wszystkie jcw są nawiercane i nacinane
Są fabryczne jcw auta, które mają nacinane jcw a nie mają ich nawiercanych np. r58 coupe jcw itd.
-
- Nowy
- Kontakt:
Piszę o zestawach, które można dokupić do R55 - bo chyba temat tyczy się tego samochodu?Jaśnie Panicz pisze:No nie są wszystkie nie pisz bzdur jak nie wiesz, są i nacinane i nawiercane nacinane JCW.markus pisze:Te, które można dokupić do MCS są - gwoli ścisłości. Mowa oczywiście o przedniej osi.Jaśnie Panicz pisze:Nie wszystkie jcw są nawiercane i nacinane
Są fabryczne jcw auta, które mają nacinane jcw a nie mają ich nawiercanych np. r58 coupe jcw itd.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
markus pisze:Te, które można dokupić do MCS są - gwoli ścisłości. Mowa oczywiście o przedniej osi.Jaśnie Panicz pisze:Nie wszystkie jcw są nawiercane i nacinane
Napisałeś do MCS, że wszystkie a ja, że nie do każdego. Nie tylko twój R55 to MCS. No więc wszystko już wyjaśnione.
-
- Nowy
- Kontakt:
Gdybym chciał podysktuować ogólnie o hamulcach do MCS, założyłbym oddzielny temat. EOT.
był już taki temat
- Saguaro
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper R56 John Cooper Works
pozdrawiam bo jestem od kilku m-cy właścicielem tego autka i włąśnie natknąłem się na ten temat a w nim fotki mojego Clubmana
Był Mini Clubman S R55, Mini R52 S, jest Mini R56 JCW