MINI Cooper F55 5D

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
LoneWolfREV
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini Cooper F55
Kontakt:

MINI Cooper F55 5D

Post autor: LoneWolfREV »

Piszę by wesprzeć jednego kolegę, który widziałem też kupił 5D. Nie jesteś sam!

Przedstawiam mojego MINI "nic mu nie pomoże" Cooper F55 5D DoDechy Edition ;)

Przyznam szczerze, że nigdy nie sądziłem, że przyjdzie mi kupić MINI. W głowie miałem zapaloną lampkę, która przypominała mi jakie MINI jest małe, a jaki ja duży. Do salonu trafiłem w zasadzie przez przypadek gdy robiłem materiał z MINI Zlotu w Szczecinie, a że stał taki jeden w salonie to pomyślałem, że jak połamię sobie kręgosłup to przynajmniej będzie odszkodowanie.

No i wsiadłem. Szok. Nic nie strzeliło, nic nie pękło, a ja nie krzyczę. Miejsce na nogi mam, głowa dalej w pionie, a ja nawet jeszcze fotela do tyłu nie dałem. Potem jazda próbna i byłem kupiony. Pan Maciej pomógł ze wszystkimi formalnościami i zapewnił taką obsługę jakiej jeszcze nigdy nie zaznałem w salonie samochodowym (piszę w 100% poważnie).

MINI jeżdżę już od roku i po raz pierwszy mam samochód do którego nieustannie się uśmiecham (z radości, nie z politowania) i który daje mi po prostu frajdę i przyjemność z jazdy nawet na długich trasach.

Dzięki temu, że jest to wersja 5D mieliśmy możliwość zabierania się nim na różne wyjazdy związane z naszym podcastem motoryzacyjnym DoDechy. Byliśmy nim na targach w Genewie, Frankfurcie, Warszawie, Poznaniu. Ba, wracając z Genewy nawet w nim spałem na tylnej kanapie i nie musiałem wystawiać nóg za okno!

Przeglądałem kilka tematów i wiem jakie jest podejście do tego samochodu - stąd kilka słów wyjaśnień. A dla wszystkich zniechęconych wrzucam też zdjęcie z psem (zgadnijcie jak ma na imię) dla odwrócenia uwagi ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
markus
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S Clubman R55
Kontakt:

Re: MINI Cooper F55 5D

Post autor: markus »

Hmmm, jak dość mocny purysta nie "kupuję" do końca koncepcji Mini 5d. No ale takie mamy czasy, a nie inne no i koncern-matka widzi, jak dobre pieniądze można zarobić na tej marce, stąd też rodzina Mini rozrosła się tak bardzo. Poza tym nie jeździłem tym modelem, więc nie będę się szerzej wypowiadał ;) Dodam tylko, że bardzo ładny kolor - Volcanic Orange jest naprawdę super. Gratulacje i bezproblemowej eksploatacji życzę. I fajnie, że masz fun z jazdy tym autem - to przecież najważniejsze :D
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R50

Post autor: Bzyq »

Bardzo ładne zdjęcia :wink:
Najważniejsze by się dobrze sprawował i żeby banan z twarzy właściciela nie znikał :D
Fajnie, że masz tak pozytywne odczucia i chcesz się tu nimi z nami podzielić - oby więcej takich użytkowników :)
Bzyku
Maslo
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper r56

Post autor: Maslo »

W 2015 był na Motoshow w Szczecinie ? Który z Panów redaktorów nim śmiga ?
Awatar użytkownika
LoneWolfREV
Kontakt:

Maslo pisze:W 2015 był na Motoshow w Szczecinie ? Który z Panów redaktorów nim śmiga ?
Naszego MINI nie było w zeszłym roku na Motoshow (było dosłownie kilka dni do odbioru), ale my jako DoDechy byliśmy i robiliśmy relację :) A z "redaktorów" (tylko nie Panów :P) to śmigam ja - czyli Paweł :)
Maslo
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper r56

Post autor: Maslo »

No to się, poznaliśmy RC Drift:
Obrazek
Awatar użytkownika
LoneWolfREV
Kontakt:

Maslo pisze:No to się, poznaliśmy RC Drift:
Obrazek
Szczecin jest jednak absurdalnie mały! :D
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Post autor: Psztymucel »

Trochę "oszust" jesteś. Zrobiłeś tak zdjęcia, że rzeczywiście wygląda ładnie ;-)

Radości z używania :-)
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Awatar użytkownika
LoneWolfREV
Kontakt:

Psztymucel pisze:Trochę "oszust" jesteś. Zrobiłeś tak zdjęcia, że rzeczywiście wygląda ładnie ;-)

Radości z używania :-)
To pies tak działa może? :D Co nie zmienia faktu, że to najfajniejszy samochód jaki kiedykolwiek posiadałem :)
Awatar użytkownika
BeMoL
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: MINI Cooper S Cabrio

Post autor: BeMoL »

MOJE GRATULACJE :D

Cieszę się, że trafiłeś TU na forum z tym autem :wink:
ODPOWIEDZ