Stacyjka w Mk1
Moderator: flapjck1
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Stacyjka w Mk1
Witam
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Austina 850 z 67r. Jest to klasyczne mk1 chociaż niestety ktoś remontując go wcześniej wprowadził kilka "patentów". W chwili obecnej autko ma stacyjkę od... Kamaza która i tak padła. Chcąc doprowadzić autko do oryginału poszukuję stacyjki do niego i dlatego tez pytam gdzie powinna się znajdować - przy kierownicy czy na panelu centralnym? Wydaje mi się że opcja 2 ale podpowiedzcie proszę.
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Austina 850 z 67r. Jest to klasyczne mk1 chociaż niestety ktoś remontując go wcześniej wprowadził kilka "patentów". W chwili obecnej autko ma stacyjkę od... Kamaza która i tak padła. Chcąc doprowadzić autko do oryginału poszukuję stacyjki do niego i dlatego tez pytam gdzie powinna się znajdować - przy kierownicy czy na panelu centralnym? Wydaje mi się że opcja 2 ale podpowiedzcie proszę.
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Re: Stacyjka w Mk1
Hmmm, wszyscy co widzieli toto moje małe zielone a więc ludki z krakowskiego MKP (przy okazji POZDRAWIAM) twierdzą że to mk1. Dopiero wciągam się w temat miniaków także nie jestem jakoś szczególnie oblatany ale - zawiasy drzwi ma na zewnątrz, grill mk1 "wąsiasty", maska tez itd.
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Wiem, wiem mają byc te małe zaokrąglone. Niestety ludze od których go kupiłem nie zadali sobie trudu sprawdzenia jaką wersję mini mają. Dla nich mini to mini i już. Stąd też podczas "remontu" wyrzadzili mu trochę krzywdy Teraz ma założone lampki z nowszej wersji podobnie jak tylną klapę. Jest jeszcze kilka innych patentów jak przednie lampy od Syrenki, lusterka od malucha, emblematy itp. To są tematy na później. Teraz priorytetem jest odpalenie go na dobre bo ponad rok nie był palony. Przepaliłem go i wiem że jeździ ale ma wydmuchaną uszczelkę pod głowicą i parę innych drobiazgów które trzeba zrobić. Potem ptrzyjdzie czas na resztę
- Załączniki
-
- tak to mniej więcej wygląda :)
- mini1.JPG (31.74 KiB) Przejrzano 851 razy
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
Mini Tomka, jest cudownym materiałem na oryginalne mini MK1, oryginalne wnętrze (z wyjątkiem kierownicy i stacyjki), do poprawy blacharka oświetlenie przód i tył, szyba przednia, tylna klapa ... generalnie to bardzo fajne uczucie, że taki rodzynek jest po sąsiedzku,
Tomek: powodzenia w dalszej oracy na Twoim Mini
Tomek: powodzenia w dalszej oracy na Twoim Mini
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
-
- Nowy
- Posiadane auto:
A dzięki Beny
Muszę jednak dodać że to maleństwo jest nie tylko moje i narzeczona nigdy by mi nie darowała gdybym o jej własnosci nie wspomniał
Pozdrawiam
Tomek
Muszę jednak dodać że to maleństwo jest nie tylko moje i narzeczona nigdy by mi nie darowała gdybym o jej własnosci nie wspomniał
Pozdrawiam
Tomek
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
servvo pisze:A dzięki Beny
Pozdrawiam
Tomek
dobra dobra, w kapciach to chodzimy tylko po domu
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Mam jeszcze pytanie - czy ktos wie co na tej konsolce środkowej powinno się znajdować i w jakiej kolejonści, powiedzmy od kierownicy?
Pozdrawiam
Tomek
Pozdrawiam
Tomek
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
jesli dobrze pamietam to swiatla-stacyjka-wycieraczka ( jedna predkosc tylko )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Dzięki flapjck 1
Faktycznie masz rację, doszukałem się takiego rozkładu także w katalogu Limory
No i faktycznie mam jednoprędkościowe wycieraczki także ucieszyłem się że ta rzecz mi się zgadza
Pozdrawiam
Tomek
Faktycznie masz rację, doszukałem się takiego rozkładu także w katalogu Limory
No i faktycznie mam jednoprędkościowe wycieraczki także ucieszyłem się że ta rzecz mi się zgadza
Pozdrawiam
Tomek