Centralny Zestaw wskaźników r53

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

zemik3
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S park lane

Centralny Zestaw wskaźników r53

Post autor: zemik3 »

Witam!
Drogą kupna nabyłem Miniacza r53 w11 z 2006 roku Park lane który wyposażony jest w nawigację gps która kest do niczego nie potrzebna.
Ale przydał by się zestaw wskaźników jest taki secik temp plynu chłodzącego ciśnienie oleju poziom paliwa i podstawowe kontrolki tylko czy tam za nawigacją jest zestaw kabelków które dają sygnał na te zegarki t.j temp płynu czy ciśnienie oliwy?
Oto jest pytanie! :shock:
Awatar użytkownika
Alex
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2003

Re: Centralny Zestaw wskaźników r53

Post autor: Alex »

z tego co tu czytałem to takie wskaźniki były opcją i montowane były pod radiem i całą konsolą - tam za uchwytami na kubki ;)
Mini Cooper S R53 2003
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R50 (2)

Post autor: Zbigg »

Alex pisze:z tego co tu czytałem to takie wskaźniki były opcją i montowane były pod radiem i całą konsolą - tam za uchwytami na kubki ;)
Nie masz racji, on pisze o tym:
Obrazek
Rzecz nazywa się Chrono Package i była opcją wyposażenia. Strasznie byłem na to napalony i OMC nie kupiłem auta z fatalnie skorodowaną karoserią, ale za to z CHP.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus

@ zemik3:
Z tego co sam sprawdzałem w internetach, to wtyczek i wiązki nie ma, trzeba sztukować przewody i dołożyć kostkę. Podobnie z czujnikami. Można sprawdzić co przychodzi do Chrono Package. Ogólnie sporo rzeźby trzeba samemu ogarnąć albo mieć sprytnego elektryka. Ja dałem spokój, jak już to więcej sensu ma dołożenie zegarków typu jak poniżej.
Obrazek
albo
Obrazek
zemik3
Nowy
Nowy

No to lipton .
Miałem nadzieje że wiązka jest, bo ta nawigacja jest okropna inne zegarki mnie nie interesują gdyż chciałem zlikwidować tego brzydala.mimo wszystko dzięki za informację.
Będę szukał innych rozwiązań.
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus

Nie poddawaj się, ten model jest na rynku już kilka lat, ludzie naprawdę konkretnie podziałali w tym czasie, jak poszukasz po forach to możesz super projekty poznajdować typu odtwarzacze video, inne navi, kamery cofania etc. Popatrz na przykłady:
https://www.youtube.com/watch?v=Yy6XopVvg0s
http://www.motoringfile.com/2005/06/30/ ... deo_input/

Ta nawi co ją tam masz jest brzydka czy kiepsko działa, w sensie źle prowadzi?

EDIT:
Ale trafiłem na posta kolesia co ma Miniaka z 2005 i on pisze, że zrobił takiego swapa... jeśli dobrze rozumiem plug&play, pisze że wymagało to jedynie podpięcia pod kompa i zakodowania nowych funkcji. :?:
Piszą tam też, że zegar ciśnienia oleju nie potrzebuje czujnika, bo wartość jest liczona przez komputer z innych parametrów. :shock: No nie wiem, tyle jest konfiguracji wyposażeń Mini, że chyba z każdym egzemplarzem trzeba jechać do warsztatu, żeby sprawdzić co można a czego się nie da. facepalm
zemik3
Nowy
Nowy

Nie działa bo nie mam mapy.
Zresztą stara technologia i podobno słabo działa.
Tu obok jest wątek w temacie.
A te zegarki takie fajoskie są.
ODPOWIEDZ