Witam, chcę kupić lampy do mini 2003r r53 w rozsądnej cenie. Mam kilka pytań, może juz ktoś ten temat przerabiał.
Jakie pasują lampy ? Czy tylko z roczników 01-04 ?
Czy można przełożyć spryskiwacze które obecnie mam do lamp które ich nie posiadają?
Czy można przerobić angliki? Obrócić szkiełka?
Czy wtyka zasilania jest taka sama?
Jeśli nowe to jakie i gdzie najlepiej? Jeśli używki to może ktoś ma na zbyciu lub potrafi polecić coś konkretnego.
Nie zależy mi na xenonie a lampy oddam do polerki
Lampy przód
Re: Lampy przód
Up!
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Nie jesteś na forum od wczoraj.
Lepiej gdybyś zamieścił ten sam post kilka tematów pod Twoim. Tutaj
Osobiście założyłbym oryginalne lub coś ze zdjęć poniżej ale najlepiej zobaczyć jak to wygląda na YT.
Jak masz ksenon to można założyć takie same bez przeróbek ale dokładanie spryskiwaczy wg mnie nie warto.
Podobnie uważam z anglikami, sporo jest lamp na alegro od I gen. więc szkoda zachodu.
Lepiej gdybyś zamieścił ten sam post kilka tematów pod Twoim. Tutaj
Osobiście założyłbym oryginalne lub coś ze zdjęć poniżej ale najlepiej zobaczyć jak to wygląda na YT.
Jak masz ksenon to można założyć takie same bez przeróbek ale dokładanie spryskiwaczy wg mnie nie warto.
Podobnie uważam z anglikami, sporo jest lamp na alegro od I gen. więc szkoda zachodu.
- Załączniki
-
- lampa1.JPG (15.61 KiB) Przejrzano 735 razy
-
- lampa2.JPG (15.44 KiB) Przejrzano 735 razy
Bzyku
Ja do S-ki kupiłem lampę z żarnikiem i przetwornicą za 250 zł z przesyłką a swoja połamaną sprzedałem chyba za 160 ( czyli koszt przetwornicy) . Nie było sensu się bawić w przekładania itp aha i chyba była razem z ramką . Wiadomo używana to ryzyko ale jak masz sprawną przetwornicę to warto sobie zostawić. Wyjmowanie i przekładanie to banał.
Siadły mi zapłonniki + żarniki to jest kwestia 1000zł. Przetwornice mam sprawne. Mam ksenony ze spryskiwaczami i szukam sensownego rozwiazania
Tyle kosztują w serwisie czy na aledrogo ? Ile kosztują całe lampy ?
Wszedzie, to oryginaly