MP3 grajek w Mini?
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
MP3 grajek w Mini?
Witam,
ma ktoś jakiś lepszy audio grajek np. czytający mp3 niż standardowy CD Boost od Mini? Można wyprowadzić/dołączyć port USB i pod niego wpiąć jakieś ustrojstwo co MP3 będzie czytał i dźwięk będzie miał jakąś sensowną jakość?
No chyba że całkiem inne radio da się wpakować w łatwy sposób, robił ktoś?
ma ktoś jakiś lepszy audio grajek np. czytający mp3 niż standardowy CD Boost od Mini? Można wyprowadzić/dołączyć port USB i pod niego wpiąć jakieś ustrojstwo co MP3 będzie czytał i dźwięk będzie miał jakąś sensowną jakość?
No chyba że całkiem inne radio da się wpakować w łatwy sposób, robił ktoś?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009
Re: MP3 grajek w Mini?
Hej.
Jeżeli nie chcesz kombinować z wymianą radia a używasz smarfona i masz tam swoje pliki z muzyką możesz użyć np czegoś takiego:
http://www.ebay.pl/itm/TECEVO-Bluetooth ... SwzJ5Xd6e-
lub jego tańszego odpowiednika.
Pozdrawiam.
Jeżeli nie chcesz kombinować z wymianą radia a używasz smarfona i masz tam swoje pliki z muzyką możesz użyć np czegoś takiego:
http://www.ebay.pl/itm/TECEVO-Bluetooth ... SwzJ5Xd6e-
lub jego tańszego odpowiednika.
Pozdrawiam.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- Swój Człowiek
Niestety rozwiązanie o którym piszesz ma kilka wad. Transmisja w wypadku takich urządzeń ma spore straty , często ulega zakłóceniom. Poza tym urządzenie które przedstawiłem powyżej może służyć również jako zestaw głośnomówiący i jest podłączane do radia przez gniazdo aux.
Ale ma tę zaletę, że bez dodatkowych nakładów i kombinowania wkładasz pena z muzyką w gniazdo i słuchasz. Bez smartfona i bez rozbudowy instalacji o gniazdo aux. Możesz też do niego za pośrednictwem auxa (bo ma własny) podpiąć smartfon, czy coś tam na czym masz muzykę.Pireus pisze:Niestety rozwiązanie o którym piszesz ma kilka wad. Transmisja w wypadku takich urządzeń ma spore straty , często ulega zakłóceniom. Poza tym urządzenie które przedstawiłem powyżej może służyć również jako zestaw głośnomówiący i jest podłączane do radia przez gniazdo aux.
Kwestia strat jest osobnicza, co do zakłóceń jak na razie nie występują.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
No wiem że po aux-ie można podłączyć np. iPoda i tak też zrobiłem ale od jakości dzwięku aż uszy więdną..pomimo że na iPodzie muzyka jest najwyższej jakości.
Ktoś jeszcze coś innego próbował żeby muza była chociaż przyzwoitej jakości a nie rozbierać pół auta żeby wymieniać audio/radio oryginalne?
Ktoś jeszcze coś innego próbował żeby muza była chociaż przyzwoitej jakości a nie rozbierać pół auta żeby wymieniać audio/radio oryginalne?
-
- Swój Człowiek
Czy sprawdzałeś ze smartfonem jak gra to u Ciebie?
Mam iphone, r56 z 2009 roku w standardowym nagłośnieniu i uczciwie przyznam Tobie ze gra to zacnie. Nie jest to dzwięk z najwyższej półki ale nie drażni moich uszu.
Naprawdę dobrze to gra instalacja harman kardon
Sprawdź kabel, może jest wątpliwej jakości i ma duże straty.
Mam iphone, r56 z 2009 roku w standardowym nagłośnieniu i uczciwie przyznam Tobie ze gra to zacnie. Nie jest to dzwięk z najwyższej półki ale nie drażni moich uszu.
Naprawdę dobrze to gra instalacja harman kardon
Sprawdź kabel, może jest wątpliwej jakości i ma duże straty.
Ja mam model z 2006 r i radio Mini Wave CD, podłączam Iphona po kablu do aux i nic nie slychac, czy ja cos złe robie?
-
- Swój Człowiek
a wybrałeś w radiu aux? Służy do tego przycisk MODE .
No jasne;)