Mini One opłacalność modyfikacji

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Oko
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini one

Mini One opłacalność modyfikacji

Post autor: Oko »

Około rok temu kupiłem Mini One r50 z silnikiem benzynowym 90KM. W samochodzie zaczyna mi brakowac mocy(w sumie to juz od drugiego tygodnia jak emocje opadly), szczególnie ze przesiadlem sie z samochodu mocniejszego o okolo 40 KM w zwiazku z tym zastanawiam sie nad modyfikacjami auta. Zapoznalem sie z kilkoma ofertami chiptuningu i to bedzie gdzies do 120-130 KM. Na ten moment wydaje sie ok ale podejrzewam ze pewnie chcialbym w przyszlosci jeszcze cos dodac tylko ze w miare tanim kosztem a z tego co widze to raczej sa drogie zabiegi nie liczac tego chiptuningu za 1000 zl. W zwiazku z tym mam pytanie czy jest sens inwestowania pieniedzy w ten samochod czy po prostu wymiana auta za jakis czas? Dodam jeszcze, ze samochod bardzo mi sie podoba (ma wszystkie dodatki jakie chcialem tj. podgrzewane fotele, Klima, czarno-biszkoptowe skory w srodku i czarny lakier) i ze wzgledu na te rzeczy wybralem wlasnie One a nie Coopera, ktore mialy zazwyczaj gorsze wyposazenie i za bardzo poza moca nie widze powodu do zmiany auta przez nastepne kilka dobrych lat.
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Mini One opłacalność modyfikacji

Post autor: alan »

Zrobic soft i tyle
Oko
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini one

Post autor: Oko »

A dalej? Tak do 150-170 KM dużo wyniesie? Czy lepiej odkładać na Cooper S?
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

Uzyskanie mocy coopera to tylko soft

Wszystko wiecej to beda powazne inwestycje i mody mechaniczne - nie kalkuluje sie, lepiej sprzedac i kupic cooper s
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ODPOWIEDZ