Mini Cooper R53 2002 - grau
- xre79
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R53 2002
Ford Focus Mk2 1.6 TDCI - Lokalizacja: Poznań
Mini Cooper R53 2002 - grau
Stało się!
Po półrocznych poszukiwaniach od wczoraj jestem właścicielem Coopera S z 2002.
A dokładniej z 18 listopada
VIN:
WMWRE31050TD08661
Nakulane ma 169 kkm (w 2002 miał 140), więc teoretycznie można uznać ze przebieg jest oryginalny
Pod kątem blacharskim igła - sprawdzony miernikiem wszerz i wzdłuż - zero szpachli.
Podwozie bez rdzy, podłużnice nie ruszane, kielichy amortyzatorów nie wybrzuszone.
Mechanicznie:
pompa wspomagania się poci (z tego co czytałem to typowy "issue" ),
jeden z tłumików puszcza lekko dymek na spawie (do ogarnięcia),
Lekko huczą łożyska z przodu,
Czasem cichutko zasyczy pedał hamulca - (uszczelka serwa lub przewód podciśnienia)
Nie otwiera się szyba od strony pasażera.
Opony na wykończeniu.
W środku:
kosmetyka - lekko wytarte boczki fotela kierowcy,
gałka zmiany biegów oraz trochę poplamione dywaniki.
Za to wrażenia z jazdy - bezcenne!
Gokart robi spod świateł większość beemek, mietków i innych samochodów dla starych esesmanów, a z Jaguarem XF szedł łeb w łeb do 120km/h
Jedyne co troszkę powstrzymuje moją ciężką nogę to spalanie - nawet jak jeżdżę spokojnie, nie mogę zejść poniżej 10l w mieście.
Mojej Pani bardzo się podoba - wszystkie koleżanki już wiedzą. Dzwoniła do mnie nawet dzisiaj z pytaniem "ile to ma koni, bo chłopaki w pracy się pytają, a ja tylko wiem że jest szary"
...Chociaż nie omieszkała spostrzec, że "trzęsie na dziurach" i "ma mały bagażnik"
Póki co akceptuje jednak argumentację że trzęsie, bo to "S", a bagażnik jest mini bo... to MINI.
W piątek jestem umówiony na inspekcję u zaprzyjaźnionego mechanika, zobaczymy co powie ciekawego.
Poniżej załączam fotę strzeloną na szybko komórką.
Lepsze zdjęcia postaram się wrzucić wkrótce.
Peace!
Po półrocznych poszukiwaniach od wczoraj jestem właścicielem Coopera S z 2002.
A dokładniej z 18 listopada
VIN:
WMWRE31050TD08661
Nakulane ma 169 kkm (w 2002 miał 140), więc teoretycznie można uznać ze przebieg jest oryginalny
Pod kątem blacharskim igła - sprawdzony miernikiem wszerz i wzdłuż - zero szpachli.
Podwozie bez rdzy, podłużnice nie ruszane, kielichy amortyzatorów nie wybrzuszone.
Mechanicznie:
pompa wspomagania się poci (z tego co czytałem to typowy "issue" ),
jeden z tłumików puszcza lekko dymek na spawie (do ogarnięcia),
Lekko huczą łożyska z przodu,
Czasem cichutko zasyczy pedał hamulca - (uszczelka serwa lub przewód podciśnienia)
Nie otwiera się szyba od strony pasażera.
Opony na wykończeniu.
W środku:
kosmetyka - lekko wytarte boczki fotela kierowcy,
gałka zmiany biegów oraz trochę poplamione dywaniki.
Za to wrażenia z jazdy - bezcenne!
Gokart robi spod świateł większość beemek, mietków i innych samochodów dla starych esesmanów, a z Jaguarem XF szedł łeb w łeb do 120km/h
Jedyne co troszkę powstrzymuje moją ciężką nogę to spalanie - nawet jak jeżdżę spokojnie, nie mogę zejść poniżej 10l w mieście.
Mojej Pani bardzo się podoba - wszystkie koleżanki już wiedzą. Dzwoniła do mnie nawet dzisiaj z pytaniem "ile to ma koni, bo chłopaki w pracy się pytają, a ja tylko wiem że jest szary"
...Chociaż nie omieszkała spostrzec, że "trzęsie na dziurach" i "ma mały bagażnik"
Póki co akceptuje jednak argumentację że trzęsie, bo to "S", a bagażnik jest mini bo... to MINI.
W piątek jestem umówiony na inspekcję u zaprzyjaźnionego mechanika, zobaczymy co powie ciekawego.
Poniżej załączam fotę strzeloną na szybko komórką.
Lepsze zdjęcia postaram się wrzucić wkrótce.
Peace!
Go fast or go home.
Re: Mini Cooper R53 2002 - grau
Niech cieszy, zadowolenia życzę!
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Witamy kolejnego pure silver metallic
Czekamy na jakieś dodatki -jest coś w planach?
Pozdrowienia dla młodszego kolegi w tle
Czekamy na jakieś dodatki -jest coś w planach?
Pozdrowienia dla młodszego kolegi w tle
Bzyku
- xre79
- Nowy
Myślę o 17sto calowych felgach OZ Racing, lub oryginalnych MINI. Ale to na wiosnę.
Po głowie chodzi mi też kółko lub czip. Lub oba na raz
Po zczipowaniu pali ponoć nieco mniej - prawda to czy mit?
Nie wiem też czy przy tak leciwym aucie się godzi takie rzeczy wyrabiać?
Boje się trochę, że mi się, kolokwialnie mówiąc, posypie.
Może zrobię też skromny one ball mod, ale aż tak bardzo mi się do tego nie pali, bo od buczenia to nadłuższą metę mnie głowa boli
Z wizualnych rzeczy nie planuję żadnych zmian, podoba mi się seryjny, nierzucający się w oczy look. Lubię to zdziwienie w oczach kierowców Golfów
Na koniec zostawiam sobie odświeżenie skór w środku, dodanie podłokietnika, plus może siakieś radio z mp3.
Jak sobie radzicie z mocowaniem fona - do boku konsoli, kratki nawiewu? Mam seryjną nawigację, ale jak wiadomo przydaje się też Janosik
Pozdrawiam,
Xrey
Po głowie chodzi mi też kółko lub czip. Lub oba na raz
Po zczipowaniu pali ponoć nieco mniej - prawda to czy mit?
Nie wiem też czy przy tak leciwym aucie się godzi takie rzeczy wyrabiać?
Boje się trochę, że mi się, kolokwialnie mówiąc, posypie.
Może zrobię też skromny one ball mod, ale aż tak bardzo mi się do tego nie pali, bo od buczenia to nadłuższą metę mnie głowa boli
Z wizualnych rzeczy nie planuję żadnych zmian, podoba mi się seryjny, nierzucający się w oczy look. Lubię to zdziwienie w oczach kierowców Golfów
Na koniec zostawiam sobie odświeżenie skór w środku, dodanie podłokietnika, plus może siakieś radio z mp3.
Jak sobie radzicie z mocowaniem fona - do boku konsoli, kratki nawiewu? Mam seryjną nawigację, ale jak wiadomo przydaje się też Janosik
Pozdrawiam,
Xrey
Go fast or go home.
Najpierw tzw. pakiet startowy, czyli ogarnięcie mechaniczne auta, konieczne naprawy i opony, potem mody. Mini jest niestety drogie w serwisowaniu, zarówno części jak i usługi ze stajni BMW mogą przyprawić o palpitację serca i niewydolność portfela.
Co do uchwytu => http://www.mini.org.pl/viewtopic.php?f=18&t=14731
Co do uchwytu => http://www.mini.org.pl/viewtopic.php?f=18&t=14731
- xre79
- Nowy
Dzięki za info w sprawie uchwytu.
Oczywiście - doprowadzenie auta do porządku pod kątem mechanicznym jest absolutnym obowiązkiem!
Rzeczy które wynotowałem w pierwszym wpisie są do zrobienia "na teraz", koszt wyniesie jak nic 2 tysie.
A z wyższymi cenami za części i naprawy się pogodziłem przed podjęciem decyzji o zakupie.
Nietuzinkowy wygląd i osiągi to rekompensują
Bzyq zapytał o dodatki więc napisałem co planuje później, ale, znając życie - pewnie dopiero na wiosnę
Oczywiście - doprowadzenie auta do porządku pod kątem mechanicznym jest absolutnym obowiązkiem!
Rzeczy które wynotowałem w pierwszym wpisie są do zrobienia "na teraz", koszt wyniesie jak nic 2 tysie.
A z wyższymi cenami za części i naprawy się pogodziłem przed podjęciem decyzji o zakupie.
Nietuzinkowy wygląd i osiągi to rekompensują
Bzyq zapytał o dodatki więc napisałem co planuje później, ale, znając życie - pewnie dopiero na wiosnę
Go fast or go home.
- xre79
- Nowy
Ok, czas na update - Oto R53 "silbergrau Pfeil"
Focie zrobione wprawdzie w pochmurny dzień w niewyszukanej scenerii, ale jak bedę miał wenę (i pożyczę lepszy obiektyw) to postaram się zrobić ciekawsze.
Ze względu na hałas dobywający się z wydechu, Miniak przeszedł przegląd jąder. Okazało się że oba są skorodowane, więc zadecydowałem, że przed zbliżającą się zimą warto przeprowadzić zabieg. Opracja polegała na amputacji obu i zastąpieniu końcowego dedykowanym implantem od Bosala.
Brzmienie z jednym jajem jest całkiem, całkiem.
Na wiosnę prawdopodobnie zafunduję CAI z jakimś zacnym filtrem stożkowym co, mam nadzieję, obniży nieco barwę “tonu“
Póki co cieszę się seryjnymi osiągami.
Focie zrobione wprawdzie w pochmurny dzień w niewyszukanej scenerii, ale jak bedę miał wenę (i pożyczę lepszy obiektyw) to postaram się zrobić ciekawsze.
Ze względu na hałas dobywający się z wydechu, Miniak przeszedł przegląd jąder. Okazało się że oba są skorodowane, więc zadecydowałem, że przed zbliżającą się zimą warto przeprowadzić zabieg. Opracja polegała na amputacji obu i zastąpieniu końcowego dedykowanym implantem od Bosala.
Brzmienie z jednym jajem jest całkiem, całkiem.
Na wiosnę prawdopodobnie zafunduję CAI z jakimś zacnym filtrem stożkowym co, mam nadzieję, obniży nieco barwę “tonu“
Póki co cieszę się seryjnymi osiągami.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2016, 14:39 przez xre79, łącznie zmieniany 1 raz.
Go fast or go home.
Bardzo fajny, nie zepsuj go. Te auta wyglądają świetnie "z fabryki".
- xre79
- Nowy
Kolejny update - autorski uchwyt do smartfona - skromny, ale jakże potrzebny dodatek.
Koniec z wożeniem telefonu w schowku albo na fotelu ;P
Przedstawiam wam mój MINI MOUNT 1.0
Więcej szczegółów tutaj:
http://mini.org.pl/viewtopic.php?f=18&t=14731
Koniec z wożeniem telefonu w schowku albo na fotelu ;P
Przedstawiam wam mój MINI MOUNT 1.0
Więcej szczegółów tutaj:
http://mini.org.pl/viewtopic.php?f=18&t=14731
Go fast or go home.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper
Bardzo piękne mini!
Ten uchwyt to magnez?
Ten uchwyt to magnez?
Mini Cooper 1.6 116KM Pure Silver
- Borówa
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R53 JCW
Fajny uchwyt! Bardzo sprytne.
Ubezpieczenia komunikacyjne i inne. Korzystne ceny. Wiele Towarzystw Ubezpieczeniowych. 794411003
Uchwyt swietny, mam u siebie dokladnie taki sam