R56 1.4, 95kM, czy warto?
R56 1.4, 95kM, czy warto?
Witam szanowne koleżeństwo Koleżanka poprosiła mnie o skierowanie zapytania gdyż nosi sie z zamiarem kupna takiego samochodu. Jakie są wady i zalety tego silnika? Czy trzeba na cos zwrócić uwagę przy oględzinach? Bardzo dziękuje za wszystkie sugestie Pozdrawiam!
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: R56 1.4, 95kM, czy warto?
Luomo pisze:Witam szanowne koleżeństwo Koleżanka poprosiła mnie o skierowanie zapytania gdyż nosi sie z zamiarem kupna takiego samochodu. Jakie są wady i zalety tego silnika? Czy trzeba na cos zwrócić uwagę przy oględzinach? Bardzo dziękuje za wszystkie sugestie Pozdrawiam!
Jeśli koleżanka nie chce mieć problemów z autem i nie chce zamiast na kosmetyki lub spotkania z jakimś tam panem ciągle diagnozować auta i na nie wydawać to proponuje zakup czegoś innego:D
aj tam od razu... mam od prawie 3 lat MINIaka (R56 2007) z takim właśnie silnikiem i odpukać... poza pękniętą obudową termostatu, innych problemów nie miałem. Może to kwestia egzemplarza, póki co zwykłe wymiany eksploatacyjne i MINIak śmiga ochoczo nie przyprawiając mnie o ból portfela. Wprawdzie silnik nie jest demonem prędkości, ale w tak małym samochodzie całkiem żwawo sobie radzi i nie jednego kompakta pogoni, a przy tym apetyt na paliwo ma całkiem przyzwoity... na trasie przy 120 spokojnie zadowoli się 6-6,5l/100. Wszystko zależy od tego jak o niego dbał poprzedni właściciel. Coś za coś... ja odpuściłem zakup coopera zza granicy i kupiłem one z polskiego salonu z udokumentowaną przeszłością serwisową. I nie żałuje
Dzięki za informacje Pozdr.!