mateo pisze:Jakie sprawdzenie masz na myśli? Jak uszczelnić? Docisnąłem to uszczelkę na całej długości po pierwszej akcji z woda i fakt było jej mniej. Natomiast ciągle jest.
zdejmij, wyczyść i możesz trochę silikonu do uszczelek nałożyć
Wszystko było posprawdzane. Ciekawe, bo woda pojawia się niezależnie od niczego. Czasem długi i mocny deszcz - jest sucho, a czasem zupełnie odwrotnie.
mateo pisze:Wszystko było posprawdzane. Ciekawe, bo woda pojawia się niezależnie od niczego. Czasem długi i mocny deszcz - jest sucho, a czasem zupełnie odwrotnie.
Jak ja miałem taką sytuacje w innym aucie to pojawienie wody zależało od położenia samochodu - stał z podniesionym przodem - woda w środku, z podniesionym tyłem - suchutko. Woda wędrowała po uszczelce i miejscu jej pęknięcia leciała do środka.
Witam
W moim mini miałam identyczny problem. Odpiełam tą gumke w bagażniku, twardo siedzi, ale puszcza wode, troszke silikonu i po sprawie, sucho i bez myśli. Pozdrawiam serdecznie.
Jak ściągłam uszczelke (gumę), to silikon wcisnęłam centrum na uszczelke ona jest podwójna, więc wokół niej i zapiełam spowrotem, nałożyłam jeszcze delikatnie silikonu na wierzchu i tyle, po problemie jak u mnie
Mi woda wlewała się w miejscu gdzie jest zestaw naprawczy u mnie nie było tego mocowania do koła zapasowego miałam taką gumową zaslepke i przez nią napływała mi woda.
Zwykłym silikonem to przejechałam