Radio - nie łapie fal radiowych - wzmacniacze antenowe?
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: MINI COOPER 2009
Radio - nie łapie fal radiowych - wzmacniacze antenowe?
Witam. Od momentu kupna mojego mini nie działa mi radio, ale płyty grają. Nie wiem czy jest to wina wzmacniaczy antenowych, a może coś przy antenie w dachu zaśniedziało? Mam niestety mini cd bez mp3 więc męczy mnie słuchanie ciągle tych samych płyt. Zauważyłam jeszcze, że w dużych miastach o bardzo silnym sygnale na postoju łapie słabo co niektóre radia. Jak to sprawdzić? Proszę o jakieś rady lub namiar na kogoś w pomorskim co może mi to sprawdzić.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Radio - nie łapie fal radiowych - wzmacniacze antenowe?
Na poczatek wymien antene, bat
Nawet poddmienic z kims na chwile
Nawet poddmienic z kims na chwile
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
Bat podmieniłam na samym początku. Niestety nic to nie dało. A miał ktoś kiedyś problemy z tymi wzmacniaczami? Słyszałam, że w BMW to częsta przypadłość, nie wiem jak w MINI.
- mtzecik
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Countryman S ALL4
U mnie czasami przerywa, jak jest słabszy sygnał. Na razie nie tykam
A masz pewność, że antena jest podpięta? Może przy okazji jakiejś innej roboty ktoś odłączył celowo albo przypadkowo?heckdesign pisze:Bat podmieniłam na samym początku. Niestety nic to nie dało. A miał ktoś kiedyś problemy z tymi wzmacniaczami? Słyszałam, że w BMW to częsta przypadłość, nie wiem jak w MINI.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
Pewności nie mam, ale wydaje mi się, że jeśli minimalnie odbiera w najsilniejszym miejscu to do samego radia kabel jest podpięty. Nie wiem tylko czy do samego bata. A czy trzeba całą podsufitkę zdjąć żeby mieć dostęp? I czy wzmacniacze są w słupkach tylnych czy może za wykładziną boczną bagażnika?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper R53S i R56S
Spawdź podłącznie kabli do wzmacniacza. Znajduje się w tylniej klapie po prawej stronie - trzeba zdjąć osłonę. Poz 5.
- Załączniki
-
- wzmacniacz1.pdf
- (92.75 KiB) Pobrany 55 razy
-
Zrobiło się cieplej więc postanowiłam rozwiązać mój problem. Napiszę co było przyczyną może komuś się przyda. A więc stwierdziłam, że coś musi być nie tak przy antenie. Opuściłam podsufitkę wg instrukcji z linku:
https://www.northamericanmotoring.com/h ... nna-431136
i po odkręceniu bazy anteny okazało się, że w środku wszystko zaśniedziałe (po otworzeniu odpadły jakieś elementy) - zdjęcie w załączniku. Kupiłam nowe części baza 130 zł bat oryginalny 80 zł - (wcześniej miałam zamiennik). Godzina roboty i gra Dziwne tylko, że wszystko zamknięte fabrycznie, uszczelki całe i takie rzeczy w środku.
https://www.northamericanmotoring.com/h ... nna-431136
i po odkręceniu bazy anteny okazało się, że w środku wszystko zaśniedziałe (po otworzeniu odpadły jakieś elementy) - zdjęcie w załączniku. Kupiłam nowe części baza 130 zł bat oryginalny 80 zł - (wcześniej miałam zamiennik). Godzina roboty i gra Dziwne tylko, że wszystko zamknięte fabrycznie, uszczelki całe i takie rzeczy w środku.
- Załączniki
-
- WP_20170225_16_53_14_Pro.jpg
- (638.54 KiB) Pobrany 368 razy