Świtła DRL
Świtła DRL
Witam,
w moim miniaku są bi xenony. W opcjach kompa jest funkcja świateł do jazdy w dzień ale nie działa. Poprosiłem gościa, który koduje rózne rzeczy o zakodowanie świateł do jazdy w dzien. Pojechałem do niego i okazało się, że się nie da. Powiedział mi, że pobrał sobie kody wyposażenia i zastanowi się dlaczego nie może zakodować. Napisał do mnie po paru dniach, że u mnie nie można mieć swiateł do jazdy dziennej. Czy mając bi xenon nie da się zakodować swiateł do jazdy w dzień ?
w moim miniaku są bi xenony. W opcjach kompa jest funkcja świateł do jazdy w dzień ale nie działa. Poprosiłem gościa, który koduje rózne rzeczy o zakodowanie świateł do jazdy w dzien. Pojechałem do niego i okazało się, że się nie da. Powiedział mi, że pobrał sobie kody wyposażenia i zastanowi się dlaczego nie może zakodować. Napisał do mnie po paru dniach, że u mnie nie można mieć swiateł do jazdy dziennej. Czy mając bi xenon nie da się zakodować swiateł do jazdy w dzień ?
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: Świtła DRL
r56 ma bixenon ? długie są też na soczewce, a nie na osobnej żarówce H7 ?
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
Witam
ja w swoim bede montować orginalne drl mini wten weekend podzielę sie inf jeżeli ktoś potrzebuje
ja w swoim bede montować orginalne drl mini wten weekend podzielę sie inf jeżeli ktoś potrzebuje
- heiker
- Nowy
- Posiadane auto: Mini R60
@zbijar - nie powinno być problemu z zakodowaniem innych świateł jako DLR. Jeśli masz przeciwmgielne, to można je zakodować, żeby działały jako DLR. Nie wiem, jakie masz Mini i z którego roku. w R56 (>2008) i R60 można w menu ustawić, czy DLR mają być aktywne, czy nie. Działa to tak, że przy wyłączonych światłach masz zawsze włączone DLR, (w trybie automatycznym przełącza między DLR i xenon). Kodowaniem wybierasz tylko które ze świateł (postojowe, xenony czy przeciwmgielne) mają działać jako DLR.
Ja u siebie zamontowałem oryginalne DLR Ledowe http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=95
Mają sterownik, który zapala całe kółka ledowe dla DLR(jak w BMW 'angel lights') jeśli masz wyłączone światła, jeśli włączysz światła, to pozostają tylko góne 'ćwierć okręgi', które wyglądają jak brwi. Do tego mają wbudowane LEDy przeciwmgielne.
A tak to wygląda na żywo
https://www.youtube.com/watch?v=VmT0lwEU4-w
Koszt oryginalnych DLR jest wysoki (mnie udało się kupić za 1450 zł), ale efekt jest super
Ja u siebie zamontowałem oryginalne DLR Ledowe http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=95
Mają sterownik, który zapala całe kółka ledowe dla DLR(jak w BMW 'angel lights') jeśli masz wyłączone światła, jeśli włączysz światła, to pozostają tylko góne 'ćwierć okręgi', które wyglądają jak brwi. Do tego mają wbudowane LEDy przeciwmgielne.
A tak to wygląda na żywo
https://www.youtube.com/watch?v=VmT0lwEU4-w
Koszt oryginalnych DLR jest wysoki (mnie udało się kupić za 1450 zł), ale efekt jest super
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
A czy można też wybrać aby przeciwmgielne były drl w r56 z 07?heiker pisze:w R56 (>2008) i R60 można w menu ustawić, czy DLR mają być aktywne, czy nie. Działa to tak, że przy wyłączonych światłach masz zawsze włączone DLR, (w trybie automatycznym przełącza między DLR i xenon). Kodowaniem wybierasz tylko które ze świateł (postojowe, xenony czy przeciwmgielne) mają działać jako DLR.
- blink
- Nowy
- Posiadane auto: Mini R53, Mini F55 Cooper D
Ja nadal nie rozwiązałem tego problemu, wcześniej w R56 07' zaznaczałem opcję DRL w komputerze w obrotomierzu - nie działało. Teraz mam R55 z bixenonem, po zaznaczeniu w komputerze tej opcji - nadal nie działają dzienne. Mam gdzieś Polską instrukcję - poszukam może tam czy nie ma czegoś na ten temat.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper R53S i R56S
Ja ostanio dłubałem NCS Expertem w R56 2008 /Bixenon/, przeciwmgielne tradycyjne na H7, czujnik zmierzchu.
Chciałem żeby przy pokrętle na Auto - w dzień paliły się z ograniczoną mocą przeciwmgielne tylko, po zmierzchu automatycznie włączanie xenon + oczywiście deska, tylnie i podświetlenie tablicy.
Nie udało mi się. Kodowałem wg instrukcji z forum US, kodowanie przyjmował, ale wartości się nie zapisywały.
W r53 i e46 nie miałem z tym żadnego problemu.
Problem leży pewnie w kodowaniu na jaki kraj przeznacznony VO.
Może ktoś zna rozwiąznie
Chciałem żeby przy pokrętle na Auto - w dzień paliły się z ograniczoną mocą przeciwmgielne tylko, po zmierzchu automatycznie włączanie xenon + oczywiście deska, tylnie i podświetlenie tablicy.
Nie udało mi się. Kodowałem wg instrukcji z forum US, kodowanie przyjmował, ale wartości się nie zapisywały.
W r53 i e46 nie miałem z tym żadnego problemu.
Problem leży pewnie w kodowaniu na jaki kraj przeznacznony VO.
Może ktoś zna rozwiąznie
A możesz coś więcej o tym napisać? Czy dobrze rozumiem, że dałoby się tak zaprogramować R50, żeby po kluczyku paliły się "dzienne" (halogeny z ograniczoną mocą)?MarioMc pisze: W r53 i e46 nie miałem z tym żadnego problemu.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Tak. W R50 da rade tak zrobić, że będą paliły Ci się długie (chyba na 30%) jako dzienne. Kwestia zakodowania.Zbigg pisze:A możesz coś więcej o tym napisać? Czy dobrze rozumiem, że dałoby się tak zaprogramować R50, żeby po kluczyku paliły się "dzienne" (halogeny z ograniczoną mocą)?MarioMc pisze: W r53 i e46 nie miałem z tym żadnego problemu.
Bzyku
-
- Swój Człowiek
Zaraz wyjmę kompa i podrzucę które parametry zmienić .
Efekt bedzie taki:
Efekt bedzie taki:
- Załączniki
-
- 12939647_492416500943466_812121469_n.jpg
- (46.08 KiB) Pobrany 844 razy
-
- Swój Człowiek
W module BC:
Musi być:
GED_FL_ALS_DRL
aktiv
HEIMLEUCHTEN
wert_01
TAGFAHRLICHT_ECE
nicht aktiv
DAYLIGHT_RUN_POWER
wert_03
Musi być:
GED_FL_ALS_DRL
aktiv
HEIMLEUCHTEN
wert_01
TAGFAHRLICHT_ECE
nicht aktiv
DAYLIGHT_RUN_POWER
wert_03
To ja rok jestem na forum i teraz się dowiaduję? Masakra.Bzyq pisze: Tak. W R50 da rade tak zrobić, że będą paliły Ci się długie (chyba na 30%) jako dzienne. Kwestia zakodowania.
Dzięki piękne! Szlag by to, a wczoraj auto odebrałem od mechesa po jesiennym przeglądzie i wymianie filtrów i płynów ustrojowych... żebym ja to wiedział wczoraj, to bym już miał zrobione, buuuuuuuu...MarioMc pisze:W module BC:
Musi być:
GED_FL_ALS_DRL
aktiv
HEIMLEUCHTEN
wert_01
TAGFAHRLICHT_ECE
nicht aktiv
DAYLIGHT_RUN_POWER
wert_03
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
- Alex
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2003
teraz tylko gdzie w Krakowie znajdę elektryka/mechanika który będzie w stanie to zmienić?
Bomba!
Bomba!
Mini Cooper S R53 2003