Świtła DRL
Re: Świtła DRL
Cześć,
Skoro masz bi-xenon to co daje zrobienie dziennych na długich (xenon) na 30%?
Mniej prądu? Żarówki się oszczędza? Pytam z ciekawości co można zyskać zmieniając te ustawienia komputera.
Pozdrawiam,
M
Mniej prądu? Żarówki się oszczędza? Pytam z ciekawości co można zyskać zmieniając te ustawienia komputera.
Pozdrawiam,
M
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Jak masz bixenon i zrobisz sobie dzienne, to działa to tak, że mając zawsze ustawione światła jako włączone, po zgaszeniu silnika się wyłączą.
- blink
- Nowy
- Posiadane auto: Mini R53, Mini F55 Cooper D
m@rtini pisze:Cześć,
Pozdrawiam,
M
Nie da się ustawić aby żarówka ksenonowa świeciła na 30% - to się tyczy tylko zwykłych żarówek.
Cytat ze strony stroiciela:m@rtini pisze:Cześć,
Pozdrawiam,
M
Pożytki te same co zawsze, czyli masz lampy bez konieczności pamiętania o ich włączaniu, są one zgodne z przepisami, nie wymaga to dokładania żadnych nowych reflektorów, etc. Podobno idą za tym oszczędności żarówek i paliwa, ale to chyba w skali masowej, bo indywidualnie jest to IMO pomijalne.W autach wyposażonych w Bixenon rolę świateł do jazdy dziennej spełniają żarówki halogenowe "ostrzegawcze" (te, które w autach bez Bixenonu są światłami drogowymi).
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- Wiarus
A jakie to są żarówki ostrzegawcze?Zbigg pisze:
Cytat ze strony stroiciela:Pożytki te same co zawsze, czyli masz lampy bez konieczności pamiętania o ich włączaniu, są one zgodne z przepisami, nie wymaga to dokładania żadnych nowych reflektorów, etc. Podobno idą za tym oszczędności żarówek i paliwa, ale to chyba w skali masowej, bo indywidualnie jest to IMO pomijalne.W autach wyposażonych w Bixenon rolę świateł do jazdy dziennej spełniają żarówki halogenowe "ostrzegawcze" (te, które w autach bez Bixenonu są światłami drogowymi).
Najlepiej napisz albo zadzwoń i zapytaj u źródła => http://www.car-connect.pl/aktywacja-nowych-funkcji/miniDrail pisze: A jakie to są żarówki ostrzegawcze?
Ja mogę jedynie przypuszczać, że chodzi o to co świeci jak puszczasz "blindę"... pociągasz dźwignię do siebie i długie błyskają raz. Nie wiem która część lampy z ksenonem to robi.
-
- Wiarus
Jak dla mnie kupy się to nie trzyma. Mam bixenon i się przysłona po prostu otwiera na długie. Więc nie wiem co on tam chce zapalaćZbigg pisze:Najlepiej napisz albo zadzwoń i zapytaj u źródła => http://www.car-connect.pl/aktywacja-nowych-funkcji/miniDrail pisze: A jakie to są żarówki ostrzegawcze?
Ja mogę jedynie przypuszczać, że chodzi o to co świeci jak puszczasz "blindę"... pociągasz dźwignię do siebie i długie błyskają raz. Nie wiem która część lampy z ksenonem to robi.
Masz w swoich lampach żarówkę halogenową? Tam wyraźnie jest napisane, że te DRL mają działać na halogenowej, a nie na biksenonie.Drail pisze: Jak dla mnie kupy się to nie trzyma. Mam bixenon i się przysłona po prostu otwiera na długie. Więc nie wiem co on tam chce zapalać
Nie mam takich lamp więc nie wiem jak jest w praktyce, ale w teorii ksenony długo się rozpalają... to jak jest blinda realizowana na nich? Co świeci?
-
- Wiarus
Nie nie mam żarówki halogenowej, normalna blinda jest na nich. Mogę ci filmik nagraćZbigg pisze:Masz w swoich lampach żarówkę halogenową? Tam wyraźnie jest napisane, że te DRL mają działać na halogenowej, a nie na biksenonie.Drail pisze: Jak dla mnie kupy się to nie trzyma. Mam bixenon i się przysłona po prostu otwiera na długie. Więc nie wiem co on tam chce zapalać
Nie mam takich lamp więc nie wiem jak jest w praktyce, ale w teorii ksenony długo się rozpalają... to jak jest blinda realizowana na nich? Co świeci?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F54, F56, R50, E91.
- Kontakt:
Dlatego w biksenonie oba zarniki są zapalone cały czas, natomiast ten od długich jest przysloniety - ruch przesłony jest szybszy od rozgrzewania zarnika.Zbigg pisze:
www.bmw-diesel.pl
No a powiedz mi co w takim razie jak jedziesz bez świateł? Normalnie blinda to jest błysk, jeden ruch... a jak jest w opisywanym przez Ciebie układzie?bejcman pisze: Dlatego w biksenonie oba zarniki są zapalone cały czas, natomiast ten od długich jest przysloniety - ruch przesłony jest szybszy od rozgrzewania zarnika.
-
- Wiarus
ide ci nagrać filmZbigg pisze:No a powiedz mi co w takim razie jak jedziesz bez świateł? Normalnie blinda to jest błysk, jeden ruch... a jak jest w opisywanym przez Ciebie układzie?bejcman pisze: Dlatego w biksenonie oba zarniki są zapalone cały czas, natomiast ten od długich jest przysloniety - ruch przesłony jest szybszy od rozgrzewania zarnika.
Nie chcę, przecież wierzę że wiesz co masz. Zadzwoń albo napisz do nich, powinni wyjaśnić. Przypuszczam, że mają błąd w opisie, tak jak oni to tłumaczą powinno być w aucie "starego typu" czyli mijania na ksenonie, a drogowe na halogenowej.Drail pisze: Nie nie mam żarówki halogenowej, normalna blinda jest na nich. Mogę ci filmik nagrać
Przy nowym typie czyli "bi ksenon" nie ma halogenowej, przełączenie mijania-długie jest tak jak piszesz, na przesłonie albo jakimś trikiem.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F54, F56, R50, E91.
- Kontakt:
Jak jedziesz bez świateł to blenda jest zasloniety wlaczony zarnik od świateł drogowych.
https://m.youtube.com/watch?v=wIbQO-Qg984
https://m.youtube.com/watch?v=wIbQO-Qg984
Ostatnio zmieniony 26 paź 2016, 21:12 przez bejcman, łącznie zmieniany 1 raz.
www.bmw-diesel.pl
-
- Wiarus
https://www.youtube.com/watch?v=GLFFV49LeEMZbigg pisze:Nie chcę, przecież wierzę że wiesz co masz. Zadzwoń albo napisz do nich, powinni wyjaśnić. Przypuszczam, że mają błąd w opisie, tak jak oni to tłumaczą powinno być w aucie "starego typu" czyli mijania na ksenonie, a drogowe na halogenowej.Drail pisze: Nie nie mam żarówki halogenowej, normalna blinda jest na nich. Mogę ci filmik nagrać
Przy nowym typie czyli "bi ksenon" nie ma halogenowej, przełączenie mijania-długie jest tak jak piszesz, na przesłonie albo jakimś trikiem.
Sorki że w pionie, ale widać co trzeba