Szybka akcja. Mini Cooper diesel 90ps
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper r56
Szybka akcja. Mini Cooper diesel 90ps
Jak w temacie . Mini cooper 2013r 90 ps diesel. Ktoś ma z takim silnikiem. Jade dziś obejrzeć i chciał bym oczywiście wiedzieć czy ma jakieś bolączki ten motor. Jaki to w ogóle jest motor ? 1.6 czyli to ten sam co ma 110ps czy?
- blink
- Nowy
- Posiadane auto: Mini R53, Mini F55 Cooper D
Re: Szybka akcja. Mini Cooper diesel 90ps
Temat rzeka, jest to jednostka znana z koncernu PSA pod nazwą 1.6 HDI, generalnie nie sprawia problemów (moja dziewczyna ma taki silnik w Fordzie Focusie, prawie 200 tyś i nadal bezproblemowo). Typowe usterki to problemy z układem wtryskowym, zatkany DPF, kiedyś były problemy z zatykającymi się przewodami od oleju do turbiny ale z tym się chyba uporali. Generalnie moim zdaniem fajna jednostka jeśli się dba i odpowiednio serwisuje. Na 100% lepsza od benzynowych gangren.
-
- Nowy
Byłem. Zobaczyłem. I doszedłem do wniosku że nasz cooper 120ps nie jedzie.. a te 90ps w dieslu to bajka. Elastyczny , fajnie ciągnie z dołu. Nasz benzyniak dzisiaj poszedł dalej a diesel już zaklepany. Dziękuję kolego za odpowiedź. Możesz mi jeszcze powiedzieć jakie spalanie średnie przy normalnym użytkowaniu.
- blink
- Nowy
Spalanie najniższe chyba z możliwych - nasz Focus z tym silnikiem spala na poziomie do 6 litrów, wcześniej auto jeździło u "kata" z naszej rodziny i nie paliło więcej niż 7. Mini lżejsze i mapa uboższa więc powinien palić mniej. Jeśli chcesz poznać realne spalania samochodów najlepiej zajrzeć na stronę https://www.spritmonitor.de/en/. Są tam podawane realne wartości przez użytkowników aut. Warto zadbać o auto zaraz po zakupie i sprawdzić: stan wtryskiwaczy, DPF, turbosprężarki. Moim zdaniem to najlepszy silnik biorąc pod uwagę regularne problemy z silnikami benzynowymi. Miałem wcześniej R56 z silnikiem 120KM ale to był jakiś wyjątkowy egzemplarz który naprawdę jeździł bardzo szybko i doskonale brzmiał. Do tego nie miałem z nim nigdy problemów (zrobione 30 tys km przebieg od 58 do 88 tys km). Daj 7 ostatnich znaków z VIN z czystej ciekawości w jakiej konfiguracji jest auto
-
- Nowy
Pierwsza traska do pl i średnia w jedną stronę 5.4L vmax do 170 i spowrotem 5.0L i vmax do 150. Jak dla mnie bajka. Pakiet zewnętrzny cooper works, klimatronik, Navi,el podgrzewana szyba przód , parktronik tył. Multikiera, tempomat, panorama dach . Echh
- blink
- Nowy
Super! Bardzo fajna konfiguracja, mam podobną w Clubmanie. Z tym silnikiem to można nawijać kilometry - nie da się ukryć. Jaki przebieg ?
-
- Nowy
76tyś i sam mu teraz dorobienie +1tys a foty jak u myje l. A w ogóle proszę o poradę jak to zrobić
-
- Nowy
qrcze . Uczę się tego forum. Sorki
-
- Nowy
Link z fotosika coś nie bangla
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009
Coś Tobie to wrzucenie zdjęć nie wyszło. Na dole przy pisaniu posta masz zakładkę opcje a obok załączniki Z zakładki załączniki możesz załadować zdjęcie bezpośrednio z komputera.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2016, 12:39 przez Pireus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowy
Sorki za kolejny post...Ale dalej próbowałem znowu zdjęcie dodać.
-
- Nowy
No tak. Ale... robię to z tel bo lapek odmówił ostatnio współpracy, a do tego jak dałem dodaj plik i zdjęcie to za duże jest...
- Peter29
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: SKODA Octavia 2.0 FSI
Witam, od paru dni przegladam to forum, wiele ciekawych tematow, dlatego tez dzisiaj sie zarejstrowalem. Przymierzam sie do zakupu Mini (2012-2014) z silnikiem diesel 90PS. Mam taki silnik w Peugeot 207 i jestem z niego bardzo zadowolony, bez wiekszych przygod, chetnie sie podziele informacjami.
Natomiast czytajac forum, nie jestem do konca przekonany czy silnik PSA nie zostal po 2010 roku zastapiony nowszym silnikiem BMW ?
Jesli tak, to jakie ma numery, jaka charakterysytke ?
Natomiast czytajac forum, nie jestem do konca przekonany czy silnik PSA nie zostal po 2010 roku zastapiony nowszym silnikiem BMW ?
Jesli tak, to jakie ma numery, jaka charakterysytke ?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009
Przyłączam się do pytania.
Co sądzicie o motorze 1.6 D 112 koni stosowanym w BMW serii 1.
Pozdrawiam.
Co sądzicie o motorze 1.6 D 112 koni stosowanym w BMW serii 1.
Pozdrawiam.