Kilka problemów R55
- lookee94
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R55 Clubman S
Kilka problemów R55
Kilka pytanek
1. nie potrafię włączyć podgrzewania lusterek albo po prostu nie działają.. dodam ze mam wersje z podgrzewaniem przedniej szyby. Którym przyciskiem się to odpala? Próbowałem sprawdzić bezpieczniki ale też nie za bardzo udało mi się coś znaleźć.
2. Nie dziala 3 światło stop..
3. Na lusterku wstecznym są takie 3 gumowe przyciski - co to?
4. Gdzieś wyczytałem że w Mini są takie awaryjne światła stopu, w sensie, że przy awaryjnym hamowaniu pulsują, prawda to?
5. Jak ustawić odprowadzanie do domu? U mnie działa tylko powitanie.
6. Ustawianie częstotliwości pracy wycieraczek - to jest ustawienie do automatycznego trybu (z czujnika deszczu) czy tego zwykłego? Da się tak zrobić żeby na tym normalnym trybie załączały się co kilka sekund a nie non stop z różną prędkością? Przy takiej mżawce czujnik nie ogarnia a jak tak cały czas bez sensu machają też wkurza..
Póki co to chyba tyle
1. nie potrafię włączyć podgrzewania lusterek albo po prostu nie działają.. dodam ze mam wersje z podgrzewaniem przedniej szyby. Którym przyciskiem się to odpala? Próbowałem sprawdzić bezpieczniki ale też nie za bardzo udało mi się coś znaleźć.
2. Nie dziala 3 światło stop..
3. Na lusterku wstecznym są takie 3 gumowe przyciski - co to?
4. Gdzieś wyczytałem że w Mini są takie awaryjne światła stopu, w sensie, że przy awaryjnym hamowaniu pulsują, prawda to?
5. Jak ustawić odprowadzanie do domu? U mnie działa tylko powitanie.
6. Ustawianie częstotliwości pracy wycieraczek - to jest ustawienie do automatycznego trybu (z czujnika deszczu) czy tego zwykłego? Da się tak zrobić żeby na tym normalnym trybie załączały się co kilka sekund a nie non stop z różną prędkością? Przy takiej mżawce czujnik nie ogarnia a jak tak cały czas bez sensu machają też wkurza..
Póki co to chyba tyle
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009
Re: Kilka problemów R55
Hej,
1. Skąd wiesz że masz podgrzewanie lusterek?
2. Może jest przepalone?
3.Przyciski sterują pilotem uniwersalnym bramy garażowej.
4.Światła w mini można zaprogramować w komputerze. Odpowiednia konfiguracja uruchamia pulsowanie.
5.Odprowadzanie do domu również programuje się w komputerze.
6.Możesz to zmodyfikować programując wycieraczki (również poprzez komputer) - sprawę załatwi Carly for BMW i kabel obd2 lub moduł bluetooth wpinany w gniazdo diagnostyczne.
Pozdro.
1. Skąd wiesz że masz podgrzewanie lusterek?
2. Może jest przepalone?
3.Przyciski sterują pilotem uniwersalnym bramy garażowej.
4.Światła w mini można zaprogramować w komputerze. Odpowiednia konfiguracja uruchamia pulsowanie.
5.Odprowadzanie do domu również programuje się w komputerze.
6.Możesz to zmodyfikować programując wycieraczki (również poprzez komputer) - sprawę załatwi Carly for BMW i kabel obd2 lub moduł bluetooth wpinany w gniazdo diagnostyczne.
Pozdro.
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Tak z ciekawości, jak przeprogramować wycieraczki? Jakie opcje trzeba zmienić?
Co do odprowadzania światłami, pociągnij manetkę od długich przed wyjściem z samochodu.
Co do odprowadzania światłami, pociągnij manetkę od długich przed wyjściem z samochodu.
- lookee94
- Swój Człowiek
Wydaje mi sie ze auto klasy Mini i to z 2008 roku i z siatką grzewczą w przedniej szybie raczej by miało wynalazek z lat 90tych jakim jest grzanie lusterek.. przynajmniej tak sądzę
A i raczej mało prawdopodobne ze oba sie spaliły tak ze zostaje zagatka którym przyciskiem sie to odpala
Dzięki za pomoc
A i raczej mało prawdopodobne ze oba sie spaliły tak ze zostaje zagatka którym przyciskiem sie to odpala
Dzięki za pomoc
wycieraczki ustawiasz normalnie w komputerze pokladowym
Po VINie nie masz, znaczy nie masz. Albo... odpalają z automatu jak temperatura spadnie poniżej X stopni.lookee94 pisze:Wydaje mi sie ze auto klasy Mini i to z 2008 roku i z siatką grzewczą w przedniej szybie raczej by miało wynalazek z lat 90tych jakim jest grzanie lusterek.. przynajmniej tak sądzę
Dzięki za pomoc
Edit:
W instrukcji od Twojego auta jest napisane =>
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
- lookee94
- Swój Człowiek
Zbigg pisze:Po VINie nie masz, znaczy nie masz. Albo... odpalają z automatu jak temperatura spadnie poniżej X stopni.lookee94 pisze:Wydaje mi sie ze auto klasy Mini i to z 2008 roku i z siatką grzewczą w przedniej szybie raczej by miało wynalazek z lat 90tych jakim jest grzanie lusterek.. przynajmniej tak sądzę
Dzięki za pomoc
Edit:
W instrukcji od Twojego auta jest napisane =>
Aaa takie cuda będzie testowane, pewnie niedługo
- lookee94
- Swój Człowiek
Ale to są ustawienia do trybu automatycznego z czujnikiem desczu, czy jak tą dźwignie do góry się popchnie?alan pisze:wycieraczki ustawiasz normalnie w komputerze pokladowym
- lookee94
- Swój Człowiek
Odprowadzanie do domu już ogarnięte - działaDrail pisze:Tak z ciekawości, jak przeprogramować wycieraczki? Jakie opcje trzeba zmienić?
A przy powitaniu zawsze zapalają się same postoje?
- lookee94
- Swój Człowiek
A tak jeszcze z innej beczki. Ogarnia ktoś temat seryjnego subwoofera? Gdzie to jest montowane? Da się to założyć do radia z 2008 z navi? Jest w ogóle sens się w to bawić?