Drgania auta i check engine - na pomarańczowo?
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
Drgania auta i check engine - na pomarańczowo?
Kurde, coś mam nie tak z silnikiem..dziś jadąc 1-1,5h w korku czyli ciągłe podjeżdżanie i hamowanie, nagle zaczęły delikatnie falować obroty, trząść samochodem i zapaliła się kontrolka "check engine" (silnik w połowie zakreskowany na pomarańczowo) i dziwnie pracował silnik. Kiedy zjechałem na bok i zgasiłem silnik po uruchomieniu wszystko ok, ale to trzecia już taka sytuacja w ciągu 4 miesięcy. Miał ktoś podobne problemy, dodam że komputer był podłączany i wykazał jakiś błąd 2880 - układ wysokiego ciśnienia, ale mechanicznie nic nie mogą więcej zdiagnozować bo problem wyskakuje tylko nieraz i nie czyni większych szkód i tak od 4-6 miesięcy co to może być, może mieliście podobny problem?
- blink
- Nowy
- Posiadane auto: Mini R53, Mini F55 Cooper D
Re: Drgania auta i check engine - na pomarańczowo?
Tak kolego, mieliśmy Kończy Ci się pompa wysokiego ciśnienia.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
treash pisze:Kurde, coś mam nie tak z silnikiem..dziś jadąc 1-1,5h w korku czyli ciągłe podjeżdżanie i hamowanie, nagle zaczęły delikatnie falować obroty, trząść samochodem i zapaliła się kontrolka "check engine" (silnik w połowie zakreskowany na pomarańczowo) i dziwnie pracował silnik. Kiedy zjechałem na bok i zgasiłem silnik po uruchomieniu wszystko ok, ale to trzecia już taka sytuacja w ciągu 4 miesięcy. Miał ktoś podobne problemy, dodam że komputer był podłączany i wykazał jakiś błąd 2880 - układ wysokiego ciśnienia, ale mechanicznie nic nie mogą więcej zdiagnozować bo problem wyskakuje tylko nieraz i nie czyni większych szkód i tak od 4-6 miesięcy co to może być, może mieliście podobny problem?
Błąd 2880? A jaki to błąd MINI/BMW?
- treash
- Swój Człowiek
Jeśli to pompa to czy robić to juz czy na razie jeździć ze sporadycznie zapalającym sie chęci engine bo jak na razieraz raz na miesiąc średnio sie zapala..po zgaszeniu auta i odpaleniu ponownym wszystko wraca do normy.
- treash
- Swój Człowiek
Jeśli to pompa to czy robić to już czy na razie jeździć ze sporadycznie zapalającym się chęci engine bo jak na razie raz na miesiąc średnio się zapala..po zgaszeniu auta i odpaleniu ponownym wszystko wraca do normy.
Wie ktoś gdzie kupić, jak dobrać pompę poza ASO BMW bo Ci chyba się z kosmosu zerwali i wołają 3600 pln, a wiem że ludzie robią to za znacznie mniejsze pieniądze.
Wie ktoś gdzie kupić, jak dobrać pompę poza ASO BMW bo Ci chyba się z kosmosu zerwali i wołają 3600 pln, a wiem że ludzie robią to za znacznie mniejsze pieniądze.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
2000 po zniżkach z PSA.treash pisze:Jeśli to pompa to czy robić to już czy na razie jeździć ze sporadycznie zapalającym się chęci engine bo jak na razie raz na miesiąc średnio się zapala..po zgaszeniu auta i odpaleniu ponownym wszystko wraca do normy.
- treash
- Swój Człowiek
Niedawno dowiedziałem się że w Citroenie wołają za tą pompę 1850pln, ale czy będzie na 100% pasowała?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
1850? to biorę jaki model?treash pisze:Niedawno dowiedziałem się że w Citroenie wołają za tą pompę 1850pln, ale czy będzie na 100% pasowała?
- treash
- Swój Człowiek
Po niedzieli jak będę u moich mechaników którzy wstępnie taką alternatywę mi podali to wezmę dokładny numer..
PS. a to co Ty podajesz to skąd miała by być i czy 100% pasuje do S-ki 1.6 128kw 2007r. ???
PS. a to co Ty podajesz to skąd miała by być i czy 100% pasuje do S-ki 1.6 128kw 2007r. ???
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
treash pisze:Po niedzieli jak będę u moich mechaników którzy wstępnie taką alternatywę mi podali to wezmę dokładny numer..
U mnie było po VIN-ie do R56: 13517592429 nr OEM BMW/MINI - 3537 zł, a według PSA - 1920RT za 2067 zł.
- treash
- Swój Człowiek
A czy ta pompa od PSA czymkolwiek się różniła od tej z BMW? Czy ty masz w swoim Miniaku wymienioną na taką z PSA?