Pokrywa silnika tarabani :)
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI Cooper
Pokrywa silnika tarabani :)
Witam.
Jak w temacie. Podczas jazdy słychać jak pokrywa silnika tarabani na nierównościach. Czy powinny być jakieś odbojniki pod maską czy coś na czym powinna się opierać?
Jak pociągnę za maskę nad kołem w górę to słychać że obija się uchwyt maski o zamek i to słychać podczas jazdy.
Jak w temacie. Podczas jazdy słychać jak pokrywa silnika tarabani na nierównościach. Czy powinny być jakieś odbojniki pod maską czy coś na czym powinna się opierać?
Jak pociągnę za maskę nad kołem w górę to słychać że obija się uchwyt maski o zamek i to słychać podczas jazdy.
- MattiCS
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S (R53)
Re: Pokrywa silnika tarabani :)
Na masce po bokach od wewnętrznej strony, w okolicy reflektorów (nie pamiętam dokładnie) powinny być gumowe walce/stożki, którymi można kręcić w lewo bądź w prawo i wyregulować położenie maski tak, aby po zamknięciu nie było żadnych luzów.
-
- Nowy
możesz zrobić jakieś foto żebym zobaczyła jak to wygląda i gdzie dokładnie jest lub powinno być
- MattiCS
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S (R53)
Powiem Ci, że nie wiem gdzie są Myślałem, że każde auto takie gumowe dystanse posiada, przynajmniej z takimi się spotykałem dlatego Ci tak napisałem. Jednak w Mini ich nie widzę Chociaż np. w tylnej klapie są.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R50
Zobacz czy maska nie odstaje z jakiejś strony, tam są dwa zamki może jeden nie trzyma prawidłowo .
-
- Nowy
oba trzymają, zamykają i otwierają się prawidłowo.