Mini płyn do chłodnicy
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini one
Mini płyn do chłodnicy
Witam serdecznie jestem nową "lokatorką" tego forum
Mam miniaka już półtora roku strzeliła mi chłodnica (małe przeszkody na wyjeździe z domu belka ) i kupiłam nową, teraz nie wiem jaki płyn kupic, ktoś mi mówił, że to musi byc dobrej jakości płyn, bo od nowości szczerze jeżdże na płynie różowym "borego".
Prosze o jakieś wskazówki, podpowiedź jaki Wy Byście kupili płyn, żeby coś nie siadło, w nowej chłodnicy. Mój miniak jest z 2005 roku, 1.6 90KM Pozdrawiam
Mam miniaka już półtora roku strzeliła mi chłodnica (małe przeszkody na wyjeździe z domu belka ) i kupiłam nową, teraz nie wiem jaki płyn kupic, ktoś mi mówił, że to musi byc dobrej jakości płyn, bo od nowości szczerze jeżdże na płynie różowym "borego".
Prosze o jakieś wskazówki, podpowiedź jaki Wy Byście kupili płyn, żeby coś nie siadło, w nowej chłodnicy. Mój miniak jest z 2005 roku, 1.6 90KM Pozdrawiam
Re: Mini płyn do chłodnicy
Zielone borygo, podobno 5,5 litra wchodzi.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
A jak już chcesz lepszy, to Dynagel
- Alex
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2003
Ponoć kolory już nie mają takiego znaczenia. Ja mam różowe/czerwone borygo.Zbigg pisze:Zielone borygo, podobno 5,5 litra wchodzi.
Mini Cooper S R53 2003
Tak też słyszałem, w zasadzie wszystkie dostępne na rynku spełniają normy i można je lać zamiennie (po sprawdzeniu wymagań mieszalności), różnią się naprawdę nieistotnymi detalami... zielony jest bardziej EKO, niebieski do chłodnic aluminiowych etc.Alex pisze: Ponoć kolory już nie mają takiego znaczenia. Ja mam różowe/czerwone borygo.
Może do użytku sportowego ma znaczenie czy dany czynnik wrze przy +135 czy +137 stopniach, ale w jeździe codziennej? Pytam o ten Dynagel, bo mam bańkę na półce po poprzednim aucie, a teraz mam zalany właśnie zielony Borygo w warsztacie... no ale jak Dynagel lepszy, to może warto zmienić?
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
- Alex
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2003
Dynagel jest tańszy jeździłem i na tym i na tym i różnicy nie widzę..
Mini Cooper S R53 2003
-
- Swój Człowiek
Dziekuje Wam za info w poniedziałek napisze jaki kupiłam
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Podobno lepiej przekazuje ciepło. Może to tyko mit powielany przez innych. Wiem tylko, ze jak zalałem borygo do Hondy Cr 259 i pałowałem po hałdach to wywaliło korkiem. A dynagel nigdy.Zbigg pisze:Zielone borygo, podobno 5,5 litra wchodzi.
-
- Swój Człowiek
Dynagel kupiłam gośc w serwisie mi polecił, podobno jest lepszy do silników BMW cenowo nie źle zobacze jak z jakością dziekuje raz jeszcze. Pozdrawiam.