Pompa 1920RT, 1920LL która do naszych Mini od PSA???

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
treash
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)

Re: Pompa 1920RT, 1920LL która do naszych Mini od PSA???

Post autor: treash »

"Jaśnie Panicz" a powiedz mi chłopie co Ty się tak boisz refurba czy regenerowanych część? Powiem Ci z doświadczenia że ja w drugim aucie jak i zarówno mój szwagier regenerowaliśmy dwumas i już piąty rok leci i nic się nie dzieje, więc chyba za dobrze nam to zrobili.
Jaśnie Panicz
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Jaśnie Panicz »

treash pisze:"Jaśnie Panicz" a powiedz mi chłopie co Ty się tak boisz refurba czy regenerowanych część? Powiem Ci z doświadczenia że ja w drugim aucie jak i zarówno mój szwagier regenerowaliśmy dwumas i już piąty rok leci i nic się nie dzieje, więc chyba za dobrze nam to zrobili.
Bo wolę nową niż regenerowaną lub refurba i nazywaną nową;) no i z problematyczną gwarancją, zresztą po komentarzach aż strach brać.
Awatar użytkownika
treash
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Powiem Ci tak że to jest tak jak z zakupem auta używanego, jak dobrze szukasz masz potwierdzony przez ASO przebieg jakieś faktury za naprawy to masz szanse na w miarę dobre auto. Tak samo jest z regeneracją dwumasy, turbo czy innych podzespołów, np. turbo jak kiedyś mi padnie (nie daj boże) to mam sprawdzone miejsce na regenerację gdzie sam wybierasz na jakich elementach ma być wykonana regeneracja czy z wyższej półki, czy chińskich byle najtaniej był i tak jest ze wszystkim.
bejcman
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: F54, F56, R50, E91.
Kontakt:

Post autor: bejcman »

Niestety, ASO już nic nie gwarantuje. Nawet jeśli chodzi o serwis i używane auta:
https://m.facebook.com/bezwypadkowe.net ... &source=54
www.bmw-diesel.pl
Awatar użytkownika
lookee94
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R55 Clubman S

Post autor: lookee94 »

bejcman pisze:Niestety, ASO już nic nie gwarantuje. Nawet jeśli chodzi o serwis i używane auta:
Ręce opadają, takie rzeczy to chyba tylko w Polsce.. a to nie pierwsza taka akcja.. na tvn Turbo pełno takich.
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R50 (2)

Post autor: Zbigg »

lookee94 pisze:
bejcman pisze:Niestety, ASO już nic nie gwarantuje. Nawet jeśli chodzi o serwis i używane auta:
Ręce opadają, takie rzeczy to chyba tylko w Polsce.. a to nie pierwsza taka akcja.. na tvn Turbo pełno takich.
No jeśli Cię to uspokoi, to nie tylko w Polsce się takie akcje zdarzają... myślisz, że w bogatych Stanach jak się auto salonowe pokiereszuje to idzie do kosza, czy diler z własnej kieszeni dokłada? Nie słyszałeś o masowym procederze malowania aut co zjeżdżały ze statków w Hamburgu? Nigdy nie zrozumiem tej skłonności do wycierania Polską podłogi. facepalm

A swoją drogą niezła załamka w tym wątku... jak 15 lat bywam na różnych forach motoryzacyjnych, to takiej akcji nie pamiętam żeby się nie podzielić wiedzą przydatną. Szacun panowie, naprawdę rispekt. :lol:
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
Awatar użytkownika
lookee94
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Zbigg pisze:
No jeśli Cię to uspokoi, to nie tylko w Polsce się takie akcje zdarzają... myślisz, że w bogatych Stanach jak się auto salonowe pokiereszuje to idzie do kosza, czy diler z własnej kieszeni dokłada?
Nie wiem jak to wygląda w innych państwach dla tego napisałem
lookee94 pisze: Ręce opadają, takie rzeczy to :!: chyba :!: tylko w Polsce.. a to nie pierwsza taka akcja.. na tvn Turbo pełno takich.
Ale mam wrażenie, że naszemu rządowi to nie za specjalnie przeszkadza, że większość tych aut o których mówisz, finalnie ląduje nie gdzie indziej jak u nas. Niestety.. A takich aut jest pełno. Pracuje w auto spa i w weekend klient przywiózł piękne BMW bodajże 6 w cabrio z 2009.. oczy pękały jak się na to patrzyło. Dach pocięty nożem, to samo opony, wybita szyba, wystrzelone poduszki, pourywane plastiki, powyrywane wyświetlacze z zagłówków, padnieta skrzynia, tak samo jak i silnik. Ogólnie środek zjechany gorzej niż w passacie z 90 roku i z przebiegiem koło miliona. Z zewnątrz to nawet ciężko opisać, kiedyś była biała a przyjechała do nas czarna. tyle że ktoś ją chyba malował na dworze, w dodatku nawet bez mycia. Takiej Perełki to jeszcze nie widziałem, a dodam że bawarka miała w przeliczeniu 130 tyś. nalotu

A tak wracając do tematu pompy to faktycznie trochę dziwne, że nikt nic nie wie. Jak już uda mi się zakupić to dam znać czy pasuje czy też nie. Ale obawiam się że to prędko nie nastąpi :/
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus

lookee94 pisze: Ale mam wrażenie, że naszemu rządowi to nie za specjalnie przeszkadza, że większość tych aut o których mówisz, finalnie ląduje nie gdzie indziej jak u nas. Niestety.. A takich aut jest pełno. Pracuje w auto spa i w weekend klient przywiózł piękne BMW bodajże 6 w cabrio z 2009.. oczy pękały jak się na to patrzyło. Dach pocięty nożem, to samo opony, wybita szyba, wystrzelone poduszki, pourywane plastiki, powyrywane wyświetlacze z zagłówków, padnieta skrzynia, tak samo jak i silnik. Ogólnie środek zjechany gorzej niż w passacie z 90 roku i z przebiegiem koło miliona. Z zewnątrz to nawet ciężko opisać, kiedyś była biała a przyjechała do nas czarna. tyle że ktoś ją chyba malował na dworze, w dodatku nawet bez mycia. Takiej Perełki to jeszcze nie widziałem, a dodam że bawarka miała w przeliczeniu 130 tyś. nalotu
Szczerze mówiąc nie łapię o co Ci chodzi... Co ma rząd do tego, że do auto spa przywieziono zdewastowany samochód?
Awatar użytkownika
lookee94
Swój Człowiek
Swój Człowiek

To był tylko przykład facepalm chodzi mi o to że takie strupy zalewają nasz rynek i nikt nic z tym nie robi. A jak już ktoś trafi na takiego placka to ciężko odzyskać jakiekolwiek pieniądze. Przykładowa beemka nie została przywieziona bo jakiś miłośnik motoryzacji wpadł na pomysł że sobie ją wyremontuje i będzie jeździł. Na części to to też się nie nadaje bo tam nie ma ani jednej rzeczy która by się nadawała do sprzedania. Dam sobie rękę uciąć, że w przeciągu pół roku będzie wystawiona na Allegro jako super okazja od pierwszego właściciela. A kto wie czy nie wyląduje w salonie bmw jako premium selection :lol:
Awatar użytkownika
treash
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Panowie wstępnie mogę się podzielić wiedzą bo w czwartek robię pompę i moi mechanicy zamówili z PSA pompę o numerze 1920LL która ma pasować do modelu 1.6 128kW 2006-2012, a ta o symbolu 1920RT do nowszych modeli po 2012. Jak będę w czwartek po wymianie i przeszczep się powiedzie wsio opiszę:)
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus

lookee94 pisze:To był tylko przykład facepalm chodzi mi o to że takie strupy zalewają nasz rynek i nikt nic z tym nie robi. A jak już ktoś trafi na takiego placka to ciężko odzyskać jakiekolwiek pieniądze. Przykładowa beemka nie została przywieziona bo jakiś miłośnik motoryzacji wpadł na pomysł że sobie ją wyremontuje i będzie jeździł. Na części to to też się nie nadaje bo tam nie ma ani jednej rzeczy która by się nadawała do sprzedania. Dam sobie rękę uciąć, że w przeciągu pół roku będzie wystawiona na Allegro jako super okazja od pierwszego właściciela. A kto wie czy nie wyląduje w salonie bmw jako premium selection :lol:
Wiesz, nikt nic nie robi... przepisy są OK, tylko ludzie kombinują trochę za mocno. :lol: Zresztą jak parę dni temu się pojawił pomysł, który miał szansę ten zalew powstrzymać to zaraz się krzyk podniósł na całą Polskę, że jak to tak, że nie może tak być żeby za 10letniego strucla taka akcyza. :mrgreen:
treash pisze:Panowie wstępnie mogę się podzielić wiedzą bo w czwartek robię pompę i moi mechanicy zamówili z PSA pompę o numerze 1920LL która ma pasować do modelu 1.6 128kW 2006-2012, a ta o symbolu 1920RT do nowszych modeli po 2012. Jak będę w czwartek po wymianie i przeszczep się powiedzie wsio opiszę:)
Trzymam kciuki. :idea:
Jaśnie Panicz
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

treash pisze:Panowie wstępnie mogę się podzielić wiedzą bo w czwartek robię pompę i moi mechanicy zamówili z PSA pompę o numerze 1920LL która ma pasować do modelu 1.6 128kW 2006-2012, a ta o symbolu 1920RT do nowszych modeli po 2012. Jak będę w czwartek po wymianie i przeszczep się powiedzie wsio opiszę:)

A to nie jest tak, że 1920LL dla N14 a 1920RT dla N18?
Awatar użytkownika
treash
Swój Człowiek
Swój Człowiek

2006.10 - 2011.01 - N14 i pompa od PSA 1920LL || 2010.03 - 2013.11 - N18 i pompa od PSA 1920RT tak by to było dokładnie..jak mówiłem dla N14 potwierdzę w przyszłym tygodniu bo w czwartek to robię.

PS. jeśli się mylę poprawcie mnie..
Jaśnie Panicz
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

treash pisze:2006.10 - 2011.01 - N14 i pompa od PSA 1920LL || 2010.03 - 2013.11 - N18 i pompa od PSA 1920RT tak by to było dokładnie..jak mówiłem dla N14 potwierdzę w przyszłym tygodniu bo w czwartek to robię.

PS. jeśli się mylę poprawcie mnie..
Według mnie jest dobrze. Nie robiłem jeszcze pompy ale z tego co sprawdzałem to właśnie potrzebuję do n18 1920RT. Niestety obecnie poszukuje dobrej ceny i nie zrobiłem jej jeszcze.
Awatar użytkownika
treash
Swój Człowiek
Swój Człowiek

No wszystko jasne jestem po wymianie pompy na zamówioną z PSA i WSZYTKO GRA..po wymianie jeżdzone z podłączonym kompem i po z czytaniu wszystkich parametrów jest idealni. Reasumując pompa wysokiego ciśnienia paliwa do Mini 1.6 128kW (silnik N14) to nic innego jak pompa z PSA o numerze 1920LL, również fizycznie niczym się nie różni miałem dwie na stole obok siebie i różnic nie zauważyłem. Cena w BMW 3800pln a w PSA 1850pln gwarancji tyle samo, wybór należy do Was:)

PS. jednak u mnie to chyba jeszcze nie tylko to szwankuje;(
ODPOWIEDZ