Uszkodzona pompa paliwa w zbiorniku paliwa?
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
Uszkodzona pompa paliwa w zbiorniku paliwa?
Pytanko miał ktoś problem z pompą paliwa i wymieniał na nową..interesują mnie możliwe objawy uszkodzenia, czy szarpanie autem i nierównomierne przyspieszenie może mieć związek z jej uszkodzeniem?
Re: Uszkodzona pompa paliwa w zbiorniku paliwa?
zmierz ciśnienie
- treash
- Swój Człowiek
Ok zawiozę do mechaników do zmierzenia ale czy to może być przyczyną szarpania przy przyspieszaniu?
- blink
- Nowy
- Posiadane auto: Mini R53, Mini F55 Cooper D
Skąd takie podejrzenie ? Wyrzucił jakiś błąd znowu od za małego ciśnienia paliwa ?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Pompa wysokiego cisnienia a pompa w zbirniku to nie to samo, cisnienie paliwa jest mierzalne na listwie' a przed listwa nie, jesli pompa w zbiorniku nie wyrabia moze to byc nie do wychwycenia normalna diagnostyka
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- treash
- Swój Człowiek
Nie nie z pompą wysokiego ciśnienia paliwa po wymianie wszystko gra..ale zostało mi jeszcze do okiełznania szarpanie autem podczas dynamicznego przyspieszania. Miałem nadzieje że po wymianie pompy ten objaw również zniknie jednak został i teraz dochodzę co to może być. Na razie kilka osób w tym mechanicy wskazują w ciemno (bo komp błędów nie wywala) że to chyba wtryski ale nie wiem sam co robić..bo wyjęcie wtrysków i sprawdzenie to koszt prawie jak wymiana na nowe wtryski bo jeden nowy Bosha to koszt 310pln. I dlatego szukam pośrednich przyczyn szarpania i jak nic nie znajdę wymienię wtryski chyba, sam już nie wiem..
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Pompe wzbiorniku latwo sprawdzic, wystarczy manometr wpiac i sprawdzic jakie daje cisnienie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow