Świeci tylko 3-ci stop
- haszek
- Nowy
- Posiadane auto: Cooper (116 KM) 2004
Świeci tylko 3-ci stop
Siemanko.
Mam dziwny problem. W moim Mini po naciśnięciu hamulca zaświeca się tylko 3ci stop (listwa nad tylną szybą). Sprawdziłem żarówki (mam te 21/5W, te z podwójnym żarnikiem) obie są dobre. Cy zasilanie 3 stopu leci osobno? Albo czy najpierw leci do 3go a potem do pozostałych 2, bo jeżeli tak to kabel pomiędzy nimi może gdzieś być trzaśnięty.
Macie jakieś pomysły?
Dzięki
Mam dziwny problem. W moim Mini po naciśnięciu hamulca zaświeca się tylko 3ci stop (listwa nad tylną szybą). Sprawdziłem żarówki (mam te 21/5W, te z podwójnym żarnikiem) obie są dobre. Cy zasilanie 3 stopu leci osobno? Albo czy najpierw leci do 3go a potem do pozostałych 2, bo jeżeli tak to kabel pomiędzy nimi może gdzieś być trzaśnięty.
Macie jakieś pomysły?
Dzięki
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Świeci tylko 3-ci stop
Wiazka w klapie?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Wydaje mi się, że uszkodzenie wiązki w klapie mogłoby być powodem nie świecenia trzeciego stopu, a tymczasem to akurat on jest sprawny...flapjck1 pisze:Wiazka w klapie?
@ haszek:
Kierunki i pozycje w tylnych lampach świecą? Sprawdziłeś bezpieczniki?
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
- haszek
- Nowy
Kierunki i pozycyjne świecą, wczoraj wymieniłem też obie żarówki do wstecznych i też teraz świecą. Spróbuje jeszcze wymienić żarówki, choć na moje oko są ok. Dziwne jest też to że oba pozycyjne świecą więc prąd jest.
Dobrze rozumiem, że te same żarówki są używane do pozycyjnych i stopów, tylko przy naciśnięciu hamulca powinien się zapalić ten drugi żarnik?
Dobrze rozumiem, że te same żarówki są używane do pozycyjnych i stopów, tylko przy naciśnięciu hamulca powinien się zapalić ten drugi żarnik?
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
chyba tak
W polifcie na pewno, od dołu idą cofania, pozycja/stop i kierunki... jak jest w przedlifcie nie wiem.haszek pisze: Dobrze rozumiem, że te same żarówki są używane do pozycyjnych i stopów, tylko przy naciśnięciu hamulca powinien się zapalić ten drugi żarnik?
@ haszek:
Jakieś postępy? Przyszło mi do głowy, że te żarówki mają osobne złącza (takie dwa cycki na spodzie) dla poszczególnych funkcji, jedno od pozycji, drugie od stopa. Może masz tam śniedź? Rozbierz lampę i przeleć te ścieżki delikatnie papierem, popatrz przy okazji czy wiązki całe.
Jakieś postępy? Przyszło mi do głowy, że te żarówki mają osobne złącza (takie dwa cycki na spodzie) dla poszczególnych funkcji, jedno od pozycji, drugie od stopa. Może masz tam śniedź? Rozbierz lampę i przeleć te ścieżki delikatnie papierem, popatrz przy okazji czy wiązki całe.
- haszek
- Nowy
Pan Haszek chyba miał już w głowie świąteczną atmosfere i wyłączył myślenie. Oczywiście w obu żarówkach był spalony żarnik odpowiedzialny za stopy, żarówki wyglądały na dobre ale coś mnie tknęło żeby jedną wymienić i sprawdzić. Sorry za fałszywy alarm.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: mini cooper s r50
Wystarczy miernik, kawalek prubówki domowej roboty. i Zabiek sprawdzenia trwa 5 min...a nie wiązki w klapie co ma wiazka w klapie do oswietlenia w bocznych słupkach auta....Masakra jakas