Mam taki "problem"

jak pojeżdzę autem i stanę to słyszę taki nieregularny pojedynczy stuk puk z tyłu samochodu. Czasem kilka razy ale nie w równych odstępach czasu tylko tak o, jak się mu (temu autu

) spodoba. Zarówno na odpalonym jak i już na zgaszonym silniku słychać to specyficzne głuche puknięcie. w serwisie BMW podczas wymiany oleju poprosiłem o wsłuchanie się w temat. Gość stwierdził, że coś tam usłyszał raz czy dwa ale to może po prostu odgłos zaworu zwotnego par paliwa czy czegoś tam związanego z cisnieniem w baku. Komputer żadnych błędów nie wyrzucił, parametry wszystkie w normie. Auto przeszło u nich kompletny przegląd i pomiary i wszystko na tip top.
Oprócz tego puknięcia żadnych innych objawów nie notuję, auto chodzi równo, przyspiesza żwawo, pali odrazu i chodzi jak strzałeczka, tylko zastanawia mnie co to tak puknie czasem. Jak wspomniałem w temacie dobywa sie to jakby z okolic gdzie jest pompa paliwa, generalnie z tylnej części auta. Myślałem, że coś lata w bagażniku, ale raczej to nie to

Mam kanał, ale ciężko to na słuch znaleźć bo puknie kiedy chce, więc już raz czy dwa czekałem w kanale no i sie nie doczekałem
Spotkał się ktoś z takim odgłosem?