witam wszystkich
a więc pod maską :
na przewodzie idącym do chłodnicy mamy lącznik plastikowy ( pod rura dolotu powietrza ) więc nie trzeba rozcinać rury. Musimy go wymienić na łącznik z wejsciem pod czujnik temperatury ( czujnik dołączony z zegarem ) cos takiego dokupujemy
http://allegro.pl/adapter-czujnika-temp ... 33255.html ja założyłem średnice 32.
Z czujnika mamy 2 kabelki - jeden prowadzimy do środka ( ja to zrobiłem na skróty - w błotnik i koło uszczelki drzwi, drugi kabelek to masa do czujnika - podpiąłem to pod śrubę mocowania lampy. ( ze względu na to ze jest zimno a żeby zdjąc plastiki podszybia trzeba zdjąc wycieraczki odpuściłem sobie szukania przejścia koło kolumny kierowniczej. Latwiej można to zrobić koło akumlatora przez filtr PP - ale uznałem ze tak jak zrobiłem jest ok.
w środku:
wykręcamy śrubki ze schowków na tunelu środkowym - tunel jest na zatrzaskach ale zanim go zaczniemy wyrywać podważamy ramkę przy ręcznym - gałka zmiany biegów pociagamy lekko do góry i zejdzie ( mieszka zmiany biegów nie wyhaczałem z tunelu bo to jakaś masakra

) Tunel wyciagamy żeby się podpiąć pod zapalniczkę z zasilaniem - zegar będzie świecił po odpaleniu silnika. ostatnia czynność żeby zrobic sobie miejsce do zabawy z kabelkami przy zasilaniu zapalniczki i wyjąć tunel - to wyczepięcie kostki z przycisków "sport", ESP - kostkę trzeba ścisnąc po bokach - to się wyczepi ( trudny dostęp - bo kostka jest jakby miedzy tymi dwoma przednimi schowkami ) Kabelki polutowałem + założyłem koszulki termokurczliwe. Przewody poprowadziłem pod konsolą środkową , pod kolumną kierownicza i za licznik ( licznik jest przykręcony na 2 śrubki od góry )
Do mocowania zegara do licznika dorobilem sobie łącznik na bazie mocowania lampek do rower

i przymocowałem
http://www.woboteam.pl/wskazniki-i-obud ... k-m2-.html. jak dostaniecie przesyłke z tym uchwytem pierwsza myśl - po co mi to takie długie - czasami nie skracajcie tej obudowy bo nie bedzie gdzie poźniej kabelków poupychać.
jak jutro bedzie ładna pogoda wrzuce jakieś fotki jak chcecie.
PS. mam na zbyciu przejściówkę pod czujnik temp - 34mm ( wg mnie też powinien byc ok - kupiłem 2 bo nie wiedzialem który bedzie ok )