Problem mini 1.4 benz
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: r56
Problem mini 1.4 benz
Witam mam problem z Miniakiem 1.4benz, a wiec podczas jazdy autko szarpie nie reaguje na gaz kiedy odpuszcze i dodaje ponownie jest lepiej ale zaraz znowu czasem nawet potrafi zgasnac jakby go zdławiło,pozatym maz w oleju i kontrolka checkengine na kompie pokazuje tez jakies bledy od vanosa. wymieniony czujnik walka sonda ale dalej to samo juz nie wiem co robic moze ktos pomoze.Pozdro
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Re: Problem mini 1.4 benz
Skoro maź w oleju to może uszczelka?
-
- Posiadane auto: Mini ONE
Od kilku dni moj mini 1.4 ma te same objawy:
Falowanie obrotow na 1 i 2 biegu, brak reakcji i dlawienie się po wciśnięciu pedalu gazu.
Na razie wymienilem świece ale nic to nie dalo tego samego dnia wyskoczyl znowu check...
Udało Ci się rozwiązać ten problem?
Falowanie obrotow na 1 i 2 biegu, brak reakcji i dlawienie się po wciśnięciu pedalu gazu.
Na razie wymienilem świece ale nic to nie dalo tego samego dnia wyskoczyl znowu check...
Udało Ci się rozwiązać ten problem?
- Inferno
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R60 S all4 AT
To jest nasza pięta Achillesowa ze jak trwoga to na forum a później cisza. Szkoda ze jak problem już rozwiązany to nie piszemy co było...
-
- Posiadane auto: Mini ONE
Po tym jak nie pomogła wymiana świec, sprawdziłem dolot - było czysto. Dopiero wymiana lambdy rozwiązała problem, mam nadzieję, że ostatecznie.
- Inferno
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R60 S all4 AT
No i zajebiscie! Wiedza dla potomnych świece, lambda i po problemie:) super ze napisałeś !sh3epan pisze:Po tym jak nie pomogła wymiana świec, sprawdziłem dolot - było czysto. Dopiero wymiana lambdy rozwiązała problem, mam nadzieję, że ostatecznie.