szyberdach sie nie otwiera :( R55
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Clubman
szyberdach sie nie otwiera :( R55
Chciałem dzisiaj otworzyć szyberdach i d... Jesienią jeszcze wszystko działało, a teraz gdy chcę otworzyć to tylko się delikatnie uchyla i od razu zamyka Ktoś, coś poradzi?
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Re: szyberdach sie nie otwiera :( R55
Spróbuj mu dopomóc ręką. Później przesmarował bym mechanizm. Ma za duże opory i dlatego się zamyka.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
- Inferno
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R60 S all4 AT
Pewnie po zimie coś się zastało. Mróz, wilgoć i sól z drogi - idealna mieszanka do unieruchomienia takich mechamizmów.
Ja by spróbował coś w sprayu na bazie oliwy maszynowej. WD40 nie bo zrobi masakrę, chyba ze po otwarciu się powyciera i nasmaruje czymś porządnym - smar bądź właśnie oliwa.
Ja by spróbował coś w sprayu na bazie oliwy maszynowej. WD40 nie bo zrobi masakrę, chyba ze po otwarciu się powyciera i nasmaruje czymś porządnym - smar bądź właśnie oliwa.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Clubman
Dzia za rady Faktycznie trzeba ręką pomóc i otworzy się. Niestety na podorędziu nie miałem nic innego tylko WD40. Popsikałem, ale niewiele pomogło, dalej trzeba ręką popychać. Niebawem jadę na serwis to im zlecę porządne nasmarowanie
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Do szybra tylko smar silikony staly, mozna kupic w tubkach szukajcie pod haslem silpasta
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Potwierdzam słowa kolegi wyżej,
Pomóż mu w otwarciu ręką lub odkręć szybę(3 torxy na strone), potem wyczyść prowadnice i tylko smar silikonowy. Prawdopodobnie ze względu na elementy z tworzywa w ruchomych elementach inne smary nie dają efektu. U mnie pomogło choć czasem jeszcze szaleje
Pomóż mu w otwarciu ręką lub odkręć szybę(3 torxy na strone), potem wyczyść prowadnice i tylko smar silikonowy. Prawdopodobnie ze względu na elementy z tworzywa w ruchomych elementach inne smary nie dają efektu. U mnie pomogło choć czasem jeszcze szaleje
- mtzecik
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Countryman S ALL4
u mnie niestety poprzedni właściciel tak zajechał dach że nawet wyczyszczenie i nasmarowanie nie pomogło. Z tego co mi wiadomo to cięgna się porozciągały i dupa. rozłożyć jakoś sie rozłozy ale żeby potem złożyć to 2 godziny roboty... chyba naprawa nie opłacalna.