Mini Morris 1.0 - batarki
Moderator: flapjck1
Mini Morris 1.0 - batarki
Witam Zacne Grono
Od miesiąca jest posiadaczem ( baaardzo szczęśliwym ) miniaka, którego kupiłem z Krakowa.
Właśnie zabieram się do całkowitej odbudowy wdzięcznego autka i obecnie jestem na etapie kompletowania części i zaznajamiania się z mini techniką
Przeznaczeniem autka będzie lans miejskim a głównym prezent dla Mamy
Choć muszę przyznać, że autko mnie zauroczyło i coraz chętniej podkradam miniaka zostawiając swoją nubirkę zazdrosną.
Tyle tytułem przywitania, troszkę fotek dla zobrazowania
Obecnie miniak dostał olej 20w50 ale i tak raczej uszczelniacze do robot,
i dwie ( niestety tylko dwie dałem rady znaleźć ) yokohamy 165/60/12
Pozdrawiam Serdecznie
batarki
Od miesiąca jest posiadaczem ( baaardzo szczęśliwym ) miniaka, którego kupiłem z Krakowa.
Właśnie zabieram się do całkowitej odbudowy wdzięcznego autka i obecnie jestem na etapie kompletowania części i zaznajamiania się z mini techniką
Przeznaczeniem autka będzie lans miejskim a głównym prezent dla Mamy
Choć muszę przyznać, że autko mnie zauroczyło i coraz chętniej podkradam miniaka zostawiając swoją nubirkę zazdrosną.
Tyle tytułem przywitania, troszkę fotek dla zobrazowania
Obecnie miniak dostał olej 20w50 ale i tak raczej uszczelniacze do robot,
i dwie ( niestety tylko dwie dałem rady znaleźć ) yokohamy 165/60/12
Pozdrawiam Serdecznie
batarki
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2007, 19:33 przez batarki, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Mini Morris 1.0 - batarki
Witamy!!
Gratuluje dostania 2 sztuk Yoko
Gratuluje dostania 2 sztuk Yoko
Forum nareszcie działa więc mała aktualizacja.
Miniak wymagał "trochę" wkładu, troski i pracy
Na wstępie pragnę podziękować Koledze czestermo , który odpowiadał na wszystkie moje laickie pytania jeszcze przed zakupem mojego mińka z Krakowa
I Koledze rogal'owi, który również zawsze poratuje radą i częściami
pifko Panowie
A więc
Żeby nie było, że batarki się starzeje w miniaku poszedłem w performance, postanowiłem zejść z masy (sam już nie mam z czego )
Wcześniej autko przeszło remont mechaniczny oczywiście nie obyło się bez tunningów i innych ulepszeń
batarki - człowiek demolka
...środek miniaka z lotu ptaka...
Ogólnie kiepski stan ale bez tragedii
Przygotowałam Miniaka do odstawienia do lakiernika
Paliwko na razie nie potrzebne więc zrobiłem transfer do mojego turbo nubaska
Wybrałem lakier jetblack z palety nowego mini bmw i jeszcze coś do lakieru, nic oczojebnego taki smaczek by nadać głębi.
Trochę zdjęć z prac u lakiernika:
W między czase zabrałem się za polerkę słoneczek, efekt super ale polerka mordęga... ale jak pisałem efekt extra
Jest szansa, że jutro zawita do mojego garage na montaż
Pozdrawiam
arek
Miniak wymagał "trochę" wkładu, troski i pracy
Na wstępie pragnę podziękować Koledze czestermo , który odpowiadał na wszystkie moje laickie pytania jeszcze przed zakupem mojego mińka z Krakowa
I Koledze rogal'owi, który również zawsze poratuje radą i częściami
pifko Panowie
A więc
Żeby nie było, że batarki się starzeje w miniaku poszedłem w performance, postanowiłem zejść z masy (sam już nie mam z czego )
Wcześniej autko przeszło remont mechaniczny oczywiście nie obyło się bez tunningów i innych ulepszeń
batarki - człowiek demolka
...środek miniaka z lotu ptaka...
Ogólnie kiepski stan ale bez tragedii
Przygotowałam Miniaka do odstawienia do lakiernika
Paliwko na razie nie potrzebne więc zrobiłem transfer do mojego turbo nubaska
Wybrałem lakier jetblack z palety nowego mini bmw i jeszcze coś do lakieru, nic oczojebnego taki smaczek by nadać głębi.
Trochę zdjęć z prac u lakiernika:
W między czase zabrałem się za polerkę słoneczek, efekt super ale polerka mordęga... ale jak pisałem efekt extra
Jest szansa, że jutro zawita do mojego garage na montaż
Pozdrawiam
arek
witam, od czego sie zabrac do polerowania felg? piaskowales je najpierw? i czym najepiej to zrobic? bo z tego co wiem to wiertarka z filcem to troche masakra??:))
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
wiertarka i mase papieru filcu past i cierpliwosci - masakra to dobrze poiedziane
Zdecydowanie odradzam piaskować elementy przed polerowaniem.
Równanie powierzchni po piaskowaniu to masakra.
Alternatywą jest szkiełkowanie, które po zabiegu zostawia już lekko lśniąco powierzchnię ale niestety u mnie w mieście nikt tego nie robiła, więc zdecydowałem się na piaskowanie, gdyż za cholerę nie mogłem zebrać podkładu z felg
Po zastosowaniu przeróżnych specyfików do niszczenia powierzchni malowanych, bezbarwny i srebrny lakier zeszły pięknie ale podkład pozostał niewzruszony więc zmuszony byłem do piaskowania.
Do samego polerowania za nabyłem taką małą wiertareczkę z wymiennymi roleczkami papieru by przyśpieszyć proces ale specyfika felg "słoneczek" bardzo utrudnia jej użycie.
Więc większość robi się ręcznie ehh
W zależności od głębokości wżerów najpierw papier 80 potem mniejsze i tak schodzimy do wodnych 2000 i 2500 i na koniec pasta do polerowania aluminium, nie jakaś tempo do lakieru tylko np. sonax (bardzo Polecam )
Tu już efekt po takiej polerce na moim drugim autku
Równanie powierzchni po piaskowaniu to masakra.
Alternatywą jest szkiełkowanie, które po zabiegu zostawia już lekko lśniąco powierzchnię ale niestety u mnie w mieście nikt tego nie robiła, więc zdecydowałem się na piaskowanie, gdyż za cholerę nie mogłem zebrać podkładu z felg
Po zastosowaniu przeróżnych specyfików do niszczenia powierzchni malowanych, bezbarwny i srebrny lakier zeszły pięknie ale podkład pozostał niewzruszony więc zmuszony byłem do piaskowania.
Do samego polerowania za nabyłem taką małą wiertareczkę z wymiennymi roleczkami papieru by przyśpieszyć proces ale specyfika felg "słoneczek" bardzo utrudnia jej użycie.
Więc większość robi się ręcznie ehh
W zależności od głębokości wżerów najpierw papier 80 potem mniejsze i tak schodzimy do wodnych 2000 i 2500 i na koniec pasta do polerowania aluminium, nie jakaś tempo do lakieru tylko np. sonax (bardzo Polecam )
Tu już efekt po takiej polerce na moim drugim autku
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Konrad K_2 pisze:skansol do usuniecia kazdej farby
cztery warstwy bez rezultatu
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
to poszukaj jakiejs lakierni proszkowej, moze beda mieli wanne z takim superkwasem ktory rozpuszcza kazda farbe takze proszkowa
edit: to juz tak na przyszlosc bo rada spozniona niestety
edit: to juz tak na przyszlosc bo rada spozniona niestety
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Na drugim zdjęciu widać dokładnie że świeci się jak psu ... ciekawe co na to oślepieni kierowcy
ładnie wyglądają Twoje felgi tak by the way
ładnie wyglądają Twoje felgi tak by the way
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
batarki pisze:Miniaka już też kończę a tu słoneczka na Nim
[url=http://img522.imageshack.us/img522/9541/dsc00216ce1.th.jpg]Obrazek[/URL]
a pokryłeś je czymś ??
czy zostawiłeś "gołe" aluminium ??
bo jak to drugie to może Ci się utleniać
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
o joko z zeszlego roku ci sprzedali??
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
nie, felg niczym nie pokrywam, mam zapas pasty polerskiej
polakierowanie zepsuje efekt, testowałem
yoko kupiłem nie dawno na znanej stronie oponytanio już trzeci komplet opon, zawsze szybko i sprawnie
hmm ale nawet nie sprawdzałem daty, wyglądają "świeżo"
polakierowanie zepsuje efekt, testowałem
yoko kupiłem nie dawno na znanej stronie oponytanio już trzeci komplet opon, zawsze szybko i sprawnie
hmm ale nawet nie sprawdzałem daty, wyglądają "świeżo"