witam
jestem nowym posiadaczem Mini i prosze o pomoc jak dziala czujnik deszczu poniewaz w moim przypadku wycieraczki dzialaja zawsze kiedy auto sie porusza a czasowo kiedy stoje np. na swiatlach. Dodam iz czasowej opcji wycieraczek nie mam i tutaj problem czujnik nie dziala i czasowej opcji wlaczenia tez nie mam.
Czy czyjnik bedzie do wymiany czy czegos nieogarniam w nowym autku.
Prosze o odpowiedz co zrobic?
Pozdrawiam
Czujnik Deszczu
- Saguaro
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper R56 John Cooper Works
Re: Czujnik Deszczu
Czujnik działa w ten sposób, że wciskasz boczny przycisk w manetce wycieraczek i wtedy uruchamiasz ich pracę przy użyciu czujnika. Można w ustawieniach wyregulować sobie czułość, czyli jak duży deszcz ma uruchomić wycieraczkilinek08 pisze:witam
jestem nowym posiadaczem Mini i prosze o pomoc jak dziala czujnik deszczu poniewaz w moim przypadku wycieraczki dzialaja zawsze kiedy auto sie porusza a czasowo kiedy stoje np. na swiatlach. Dodam iz czasowej opcji wycieraczek nie mam i tutaj problem czujnik nie dziala i czasowej opcji wlaczenia tez nie mam.
Czy czyjnik bedzie do wymiany czy czegos nieogarniam w nowym autku.
Prosze o odpowiedz co zrobic?
Pozdrawiam
Tutaj masz filmik jak ustawić czułość. Ja do dziś nie wiem czy jak ustawiam na maxa to znaczy że przy dużym deszczu dopiero machają czy na odwrót, ale ważne że działa
https://www.youtube.com/watch?v=c9uGKt7w9xY
Był Mini Clubman S R55, Mini R52 S, jest Mini R56 JCW
-
- Nowy
- Posiadane auto: mini cooper s r56
Juz wszystko wiadomo, dziala jak powinno
dziekuje za pomoc
pozdrawiam
dziekuje za pomoc
pozdrawiam
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper R60 Countryman, benzyna 1.6 90kW, rok prod.:04/2011
Witam,
od 3 tygodni jestem posiadaczem MINI Countryman R60. Wczoraj dosyć mocno padał deszcz i włączyłem jak zwykle czujnik deszczu (przycisk w prawej manetce). W pewnym momencie zauważyłem że czujnik "wariuje" i wycieraczki działają cały czas nawet w momencie gdy deszcz przestał padać i szyba zrobiła się sucha. Stojąc na światłach wycieraczki "zwolniły" ale nadal co parę sekund włączały się mimo suchej szyby i braku opadów. Dziś rano problem powrócił. Co może być przyczyną? Z góry dzięki za odpowiedź.
od 3 tygodni jestem posiadaczem MINI Countryman R60. Wczoraj dosyć mocno padał deszcz i włączyłem jak zwykle czujnik deszczu (przycisk w prawej manetce). W pewnym momencie zauważyłem że czujnik "wariuje" i wycieraczki działają cały czas nawet w momencie gdy deszcz przestał padać i szyba zrobiła się sucha. Stojąc na światłach wycieraczki "zwolniły" ale nadal co parę sekund włączały się mimo suchej szyby i braku opadów. Dziś rano problem powrócił. Co może być przyczyną? Z góry dzięki za odpowiedź.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: MINI COOPER S R56 2011
Spróbuj ustawić czułość czujnika