Ładowanie kluczyka???
-
- Nowy
- Posiadane auto: mini cooper s r56
Ładowanie kluczyka???
Witam
Kluczyk w moim mini ciagle po wlozeniu go w kasete pokazuje ze jest wyladowany i wyswietla sie lampka ladowania.
Czy to kiedys sie naladuje czy poprostu bateria w nim nie trzyma i tutaj pytanie czy idzie ja wymienic?
Z gory dziekuje za odpowiedz
Kluczyk w moim mini ciagle po wlozeniu go w kasete pokazuje ze jest wyladowany i wyswietla sie lampka ladowania.
Czy to kiedys sie naladuje czy poprostu bateria w nim nie trzyma i tutaj pytanie czy idzie ja wymienic?
Z gory dziekuje za odpowiedz
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009
Re: Ładowanie kluczyka???
Hej.
Są dwie wersje kluczyka. Jedna z wersji ma wymienny akumulator, druga wbudowany co nie oznacza że nie można go wymienić ale jest to trudniejsze. Jeżeli nie możesz naładować swojego kluczyka oznacza to iż prawdopodobnie akumulator masz do wymiany.
Pozdr.
Są dwie wersje kluczyka. Jedna z wersji ma wymienny akumulator, druga wbudowany co nie oznacza że nie można go wymienić ale jest to trudniejsze. Jeżeli nie możesz naładować swojego kluczyka oznacza to iż prawdopodobnie akumulator masz do wymiany.
Pozdr.
-
- Nowy
rozebralem kluczyk i niestety u mnie bateria jest przylutowana do blaszek
ale myslisz ze jest mozliwosc zabawy i ogarniecia tego tematu czy lepiej nie tykac tej sprawy?
ale myslisz ze jest mozliwosc zabawy i ogarniecia tego tematu czy lepiej nie tykac tej sprawy?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
Może warto zamówić sobie drugi kluczyk. Koszt jest znaczny no ok. 650 zł ale jak zgubisz to zawsze taniej niż zamawiać lawetę i wtedy dorabiać.
-
- Swój Człowiek
Zaraz nowy kluczyk
Ostatnio zmieniony 05 maja 2017, 05:59 przez Pireus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Swój Człowiek
Jak już rozebrałeś kluczyk to zerknij tu: https://www.youtube.com/watch?v=SyT5uki8zk4
http://www.mini2.com/forum/second-gener ... y-fix.html
Trzeba wylutować stary akumulator i wlutować nowy wiec sam oceń czy jesteś to w stanie ogarnąć.
Pozdr.
http://www.mini2.com/forum/second-gener ... y-fix.html
Trzeba wylutować stary akumulator i wlutować nowy wiec sam oceń czy jesteś to w stanie ogarnąć.
Pozdr.
-
- Nowy
dzwonilem dzisiaj do firmy ktora dorabia kluczyki i zajmuje sie takimi sprawami i Pan poinformowal mnie iz bateria to nie jest tylko kluczyk gdziec na plycie ma blad i rozladowywuje mi baterie i ze w tym wypadku wymiana baterii nic nie pomoze ;-(
troche nie do konca chce mi sie w to wierzyc moze jednak zaryzykuje i wymienie.
Nowy kluczyk to koszt 800zl
- Inferno
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R60 S all4 AT
Ja nawet jakby trzeba było lutownicę kupić to bym zaryzykował. Nowy kluczyk to kupa siana ....linek08 pisze:dzwonilem dzisiaj do firmy ktora dorabia kluczyki i zajmuje sie takimi sprawami i Pan poinformowal mnie iz bateria to nie jest tylko kluczyk gdziec na plycie ma blad i rozladowywuje mi baterie i ze w tym wypadku wymiana baterii nic nie pomoze ;-(
-
- Swój Człowiek
Pan z firmy która dorabia kluczyki udaje jasnowidza. Nie stawia się diagnozy bez zbadania pacjenta. nawet jeżeli poszło coś na płycie kluczyka to jest to tylko elektronika i warto spróbować. Specom którzy wymyślają choroby grzecznie podziękuj
Przypomniała mi się sytuacja z zeszłego roku. Po zakupie mini zacząłem się interesować wymianą kierownicy na wielofunkcyjną gdyż zakupiony egzemplarz takowej nie posiadał. W BMW koszt takiego upgrade nie należy do najtańszych. Postanowiłem wziąć się za to sam. Dzwoniąc do pewnej firmy dowiedziałem się że sprawa nie jest taka prosta ale jest to możliwe. Tylko że panowie do końca nie wiedzieli jak się za to zabrać. Cena jaką podali biorąc pod uwagę materiały i czas tez była wygórowana i nie chciałem by mini z którym do nich przyjadę było królikiem doświadczalnym.
Pomocne okazały się zagraniczne fora. Poczytałem, poszukałem i resumując - kierownicę z sterowaniem audio i tempomatem mam i nie kosztowała 3 tyś. czy 1 tyś.
Warto poświęcić trochę czasu na rozwiązanie problemu. Zwłaszcza mini - jest wdzięcznym pacjentem gdyż przez swoje kaprysy sprawia iż wiele osób pisze o jego bolączkach co z kolei ułatwia ich ogarnięcie.
Oczywiście Pan z serwisu może mieć rację - tylko czy nie będziesz mieć większej frajdy jeśli wcześniej sam postawisz trafną diagnozę.
Powodzenia w naprawie.
Przypomniała mi się sytuacja z zeszłego roku. Po zakupie mini zacząłem się interesować wymianą kierownicy na wielofunkcyjną gdyż zakupiony egzemplarz takowej nie posiadał. W BMW koszt takiego upgrade nie należy do najtańszych. Postanowiłem wziąć się za to sam. Dzwoniąc do pewnej firmy dowiedziałem się że sprawa nie jest taka prosta ale jest to możliwe. Tylko że panowie do końca nie wiedzieli jak się za to zabrać. Cena jaką podali biorąc pod uwagę materiały i czas tez była wygórowana i nie chciałem by mini z którym do nich przyjadę było królikiem doświadczalnym.
Pomocne okazały się zagraniczne fora. Poczytałem, poszukałem i resumując - kierownicę z sterowaniem audio i tempomatem mam i nie kosztowała 3 tyś. czy 1 tyś.
Warto poświęcić trochę czasu na rozwiązanie problemu. Zwłaszcza mini - jest wdzięcznym pacjentem gdyż przez swoje kaprysy sprawia iż wiele osób pisze o jego bolączkach co z kolei ułatwia ich ogarnięcie.
Oczywiście Pan z serwisu może mieć rację - tylko czy nie będziesz mieć większej frajdy jeśli wcześniej sam postawisz trafną diagnozę.
Powodzenia w naprawie.
Z moim drugim kluczykiem miałem podobny problem, tyle że na wyświetlaczu nie pokazywało się nic, auto po prostu nie reagowało. oddałem kluczyk do speca od kluczyków samochodowych, rozebrał go wymienił akumulator i po tym zabiegu zaczął działać tylko centralny zamek. Tak więc Pan Kluczyk załatwił skądś lub kupił używkę(nie wiem) , pobrał z niego kilka części i powymieniał, zaprogramował klucz na swoim programatorze i kluczyk zaczął działać Nie pamiętam już ale za wszystko zapłaciłem chyba 270zł, nie jest to mała kwota, ale jest to lepsza cena niż nowy kluczyk z ASO za +- 800-1000zł
-
- Nowy
Akulumator zamowiony zobaczymy jak bedzie po jego wymianie.
Koszt 20zl wiec ryzyka nie ma
Koszt 20zl wiec ryzyka nie ma