Wlot powietrza
- Inferno
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R60 S all4 AT
Re: Wlot powietrza
Ja leje setkę z Shella, na takim tez docierałem
- Jaro
- Nowy
- Posiadane auto: MINI COOPER S R56
Lejesz paliwo tylko To?I czuć te 100-oktanów?Praca silnika,ilość zrobionych km?Inferno pisze:Ja leje setkę z Shella, na takim tez docierałem
Jaro
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Na pewno jest różnica w kilometrach. Choćby spalanie mi się zmniejszyło. Lałem 95 Orlen to musiałem się pilnować żeby było 9 litrów, teraz jak zalewam 100 okt to troszkę sobie przygazuje ale 8.7 pokazujeJaro pisze:Lejesz paliwo tylko To?I czuć te 100-oktanów?Praca silnika,ilość zrobionych km?Inferno pisze:Ja leje setkę z Shella, na takim tez docierałem
- Inferno
- Swój Człowiek
Jest różnica , jak pojeździłem dłużej i wlałem raz z BP ( tez dobre paliwo mają) to zdecydowanie się pogorszyła dynamika. Było to czuć. Ponoć paliwo potrafi obciąć nawet kilkanaście koni w zaturbionych benzynach - i ja w to wierze ( goście z hamowni tez)Jaro pisze:Lejesz paliwo tylko To?I czuć te 100-oktanów?Praca silnika,ilość zrobionych km?Inferno pisze:Ja leje setkę z Shella, na takim tez docierałem
- Inferno
- Swój Człowiek
A i jeszcze, w motocyklu tez czuje różnicę na tym paliwie i to bardzo wyraźnie
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Łe do motocykla to ja 95 z auchan leje :pInferno pisze:A i jeszcze, w motocyklu tez czuje różnicę na tym paliwie i to bardzo wyraźnie
- mtzecik
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Countryman S ALL4
miniaki S są seryjnie wystrojone na 98, nawet w instrukcji piszą. a shella 100 muszę spróbować na pewno po niej mniej nagaru zostaje.
- Inferno
- Swój Człowiek
Spoko:-) ale do klasyka mógłbyś zalać czasem dobrego sosu, może wystrzeli jak rakieta!Drail pisze:Łe do motocykla to ja 95 z auchan leje :pInferno pisze:A i jeszcze, w motocyklu tez czuje różnicę na tym paliwie i to bardzo wyraźnie
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
Co do tematu głównego to że wloty się wgniatają to całkowita norma tego modelu..silniki te grzeją się dość mocno a ten plastik jest gówniany i się wygina. Widziałem masę miniaków i prawie (podkreślam prawie) każdy ma zdeformowany wlot mniej lub bardziej, po prostu trzeba z tym żyć