Czujnik zmierzchu i deszczu

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

ben
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Czujnik zmierzchu i deszczu

Post autor: ben »

Chciałbym zamontować najprostrzy czujnik zmierzchu, bo nie mam tego w oryginalnym wyposażeniu a widzę taką potrzebę, szczególnie że ostatnio ledwo wymiksowałem się z mandatu. Zastanawiam się nad najlepszym miejscem zamontowania czujnika? Szyba w okolicach lusterka wstecznego, tylko ona tam jest delikatnie przyciemniona jakby,czy nie będzie to przeszkadzało? Ewentualnie lusterko boczne? Jak to u was wygląda? Macie w oryginale takie wyposażenie?
Awatar użytkownika
Inferno
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R60 S all4 AT

Re: Czujnik zmierzchu i deszczu

Post autor: Inferno »

U mnie jest dokładnie przy lusterku tylko ze w tym miejscu nie ma tego czarnego, przyciemniajacego lakieru.
Czujnik przed sobą ma czystą szybę.
igor29
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: igor29 »

Takie czujniki można zamontować również w okolicach lusterek bocznych, przewód poprowadzić razem z przewodami sterującymi lusterkiem. Też z czymś takim się spotkałem, chociaż montaż jest trudniejszy. Sprawdza się to fajnie, szczególnie w krajach w których występują tunele.
Rzuć sobie jeszcze okiem tutaj https://kieruj.pl/czujnik-zmierzchu kilka przydatnych informacji na ten temat.
Awatar użytkownika
mjacko
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto:

Post autor: mjacko »

Tu są jakieś części samochodowe. Może znajdziesz tam to, czego szukasz...
- Walcz - powiedział. - Jeśli walczysz, wygrywasz albo przegrywasz. Jeśli nie walczysz, przegrywasz.
ODPOWIEDZ