podciśnienie przewody
Moderator: flapjck1
podciśnienie przewody
aloha,
troche krepuje mnie zadanie tego pytania ale : nie wiem gdzie sa przewody podciśnienia. coś z obrotami mam nie tak i biorę pod rozwage przetracie tych przewodów ale nie wiem gdzie są. z góry dziekuje
troche krepuje mnie zadanie tego pytania ale : nie wiem gdzie sa przewody podciśnienia. coś z obrotami mam nie tak i biorę pod rozwage przetracie tych przewodów ale nie wiem gdzie są. z góry dziekuje
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: podciśnienie przewody
na wtrysku są juz cztery przewody podciśnienia
jeden (najdłuższy) od kompa do "rozdzielacza" MLH10026 czarny oznaczony zielona taśmą
drugi od "rozdzielacza" do wtrysku MLH10022 krótki czarny z białą/szarą taśmą
trzeci od wtrysku do pokrywy (dokładniej czujnika w filtrze powietrza) PHP10043 czerwony
czwarty od pokrywy (dokładniej czujnika w filtrze powietrza) do czujnika temperatury na pokrywie filtra powietrza PHP10027 żółty
P.S.
moge się mylić, choc ostatnio miałem z tym problemy
jeden (najdłuższy) od kompa do "rozdzielacza" MLH10026 czarny oznaczony zielona taśmą
drugi od "rozdzielacza" do wtrysku MLH10022 krótki czarny z białą/szarą taśmą
trzeci od wtrysku do pokrywy (dokładniej czujnika w filtrze powietrza) PHP10043 czerwony
czwarty od pokrywy (dokładniej czujnika w filtrze powietrza) do czujnika temperatury na pokrywie filtra powietrza PHP10027 żółty
P.S.
moge się mylić, choc ostatnio miałem z tym problemy
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mercedes C180 W202
Witam. Odkopuję temat. Otóż ostatnio zdecydowałem się na wymianę przewodów podciśnieniowych w mini. Odkryłem u siebie pewną dziwną część na przewodach: jest to tak jakby mini-sprężarka (nic innego nie przychodzi mi do głowy) do której dochodzi wężyk z gaźnika, a z drugiej strony wychodzi wężyk do rozdzielacza. Podłącza się to do prądu. Niestety nie mam zdjęcia, bo chwilowo nie posiadam tej części. Czy wie ktoś o czym mówię? Jeżeli tak to czy ktoś potrafi mi wyjaśnić do czego ta część służy?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
to jest zawor odcinajacy podcisnienie do aparatu zaplonowego na 4tym biegu, spokojnie mozesz to wywalic
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mercedes C180 W202
Wielkie dzięki! Kupię tylko przewody podciśnienia, bo to dziadostwo nie mogłem nigdzie dostać.
Podbijam kolejny temat
Silnik 1.3 spi
Pytanie czy do tego "ustrojstwa" (nie wiem jak to się nazywa) ma wchodzić ten czerwony przewód w czarny kanał ?
Do zielonego wiem że jest podpięte podciśnienie które idzie do kompa.
Ogólnie jest problem z falowaniem, gaśnięciem silnika oraz widać że jest przelany ( czarne spaliny) tak więc zaczynam od podciśnień
Silnik 1.3 spi
Pytanie czy do tego "ustrojstwa" (nie wiem jak to się nazywa) ma wchodzić ten czerwony przewód w czarny kanał ?
Do zielonego wiem że jest podpięte podciśnienie które idzie do kompa.
Ogólnie jest problem z falowaniem, gaśnięciem silnika oraz widać że jest przelany ( czarne spaliny) tak więc zaczynam od podciśnień
- Załączniki
-
- WP_20170607_003.jpg
- (48.98 KiB) Pobrany 450 razy
-
- WP_20170607_004.jpg
- (74.08 KiB) Pobrany 450 razy
- dyslaw
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: 1992 MINI Honda
- Kontakt:
Zielony do kompa, czarny do kolektora ssącego, czerwony też do ssącego
- Załączniki
-
- Vakuum%20pipes_zpsb57rogve.jpg
- (16.36 KiB) Pobrany 448 razy
Super, dzięki za poglądowe zdjęcie
- Arti
- Wiarus
- Posiadane auto: Rover Mini Balmoral edition
- Kontakt:
Wymieniając wężyki sprawdź też te gumowe złączki bo one czasem są popękane ale na pierwszy rzut oka tego nie widać. Trzeba je poruszać, odchylić na różne strony i wówczas zobaczysz czy są szczelne. Ja miałem sparciałe i nimi też lewe powietrze leciało do kompa.
No chyba ze wymieniasz komplet to nie ma co sprawdzać
No chyba ze wymieniasz komplet to nie ma co sprawdzać
Pozdrawiam,
Arti
Arti
A wężyki można wymienić na takie uniwersalne o przekroju który najdzie na te króćce, czy muszą być takie cienkie oryginalne ?
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
wymień na paliwowe uniwersalne niezbrojone, 3,2mm albo 4mm, nie pamiętam który wchodzi ale działają jak trzeba
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Dzięki Panowie, poskutkowało. Obroty się uspokoiły i nie gaśnie. Wężyk 3,2mm nachodzi na oryginalną rurkę podciśnienia i na upartego na króćce, a 4mm spokojnie nachodzi na króćce.