Kłopot w Stacjach Kontroli Pojazdów

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
Rovin
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini

Kłopot w Stacjach Kontroli Pojazdów

Post autor: Rovin »

Witajcie,

Czy ktoś zna może Stacje Kontroli Pojazdów która posiada "płyty do testów hamulców" a nie "rolki" ?

Od kilku dni próbuję wykonać w SKP przegląd mojego MINI a.d 1984. Mam duży kłopot ponieważ diagności odmawiają wiazdu Miniaka na rolki ze względu na zbyt mały prześwit. Wg nich mała średnica kół Miniaka w połączeniu z obniżonym przednim zderzakiem spowoduje, że autko zawiesi się (urwie) zderzak w momencie wjazdu na rolki.

Jak do tej pory w 4ch SKP rolki były nieregulowane i w końcu któryś diagnosta polecił mi, żebym znalazł stację nie z "rolkami" a "płytami" do badania hamulców.

Czy ktoś już miał takie doświadcznie i/lub zna jakieś rozwiązanie. Z góry dodam, że kupiłem autko rok temu po przeglądzie i nie wiem jak został on wykonany a kontaktu z poprzednim właścicielem już nie ma.

Będę bardzo wdzięczny za wszelki podpowiedzi.

Pozdrawiam

Rovin
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Re: Kłopot w Stacjach Kontroli Pojazdów

Post autor: Beny »

Trzeba znaleźć taka stacje na która wjeżdżasz do środka ale nie uruchamiacie rolek, w bagażniku pokazujesz komplet nowych hamulców które właśnie będziesz zakładał ;)
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dziesio »

Różnymi miniakami - na 12tkach i na 10tkach wjeżdżałem na rolki w SKP i nigdy o nic nie zaczepił.
Może nie masz już zawieszenia i leży na ziemi?

[edit] z której części W-wy jesteś to może dam Ci namiar gdzie pojechać.
Awatar użytkownika
artur_rat
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MINI 1300

Post autor: artur_rat »

Ja sowim raz byłem na rolkach i wszystko było ok (ale miałem stracha i oczy dookoła głowy). Teraz jeżdżę na ta samą stację (diagnosta "zna pojazd" bo za wiele ich nie jeździ po mieście) i nie robię rolek. Wyrozumiały diagnosta to zrozumie.
Awatar użytkownika
Rovin
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini

Post autor: Rovin »

Dziesio, dzięki za ofertę. Bazuję na Ursynowie. Z zawieszeniem jest ok kłopot w "Body Kit'cie" z niskim zderzakiem z przodu. Jeśli masz kogoś w tej części Wwy godnego polecenia to z góry dzięki. Ja na razie byłem tu w SKP na Migdałowej i u Bołtowicza na Płaskowickiej.
ODPOWIEDZ