Ksenon - Problem !
Ksenon - Problem !
Witam !
Niedawno w moim mini r53 założylem nowe żarniki ksenon . Bo niestety byly z nimi problemy - juz nie chcialy swiecic . Aktualnie problem jest taki , że lewy ksenon mruga i czesto gaśnie - trzeba od nowa włączać . Jaka może być przyczyna ?
Niedawno w moim mini r53 założylem nowe żarniki ksenon . Bo niestety byly z nimi problemy - juz nie chcialy swiecic . Aktualnie problem jest taki , że lewy ksenon mruga i czesto gaśnie - trzeba od nowa włączać . Jaka może być przyczyna ?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Ksenon - Problem !
modul startujacy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Tzw zapłonnik (nie mylić z przetwornicą). Wg wielu specjalistów od lamp nie do dostania z zamiennika, a cena oryg. kosmiczna...flapjck1 pisze:modul startujacy
U mnie jedna firma nie podołała (po wymianie zapłonnika było tak samo jak przed), druga zaleciła kupno nowych lamp i tak też zrobiłem (ale wersja po lifice z soczewką, bo tam idzie bez problemu wymienić, a używane bez soczewki to loteria).
Czyli jeżeli to faktycznie zapłonnik to lepiej szukać nowej lampy ?
-
- Wiarus
- Kontakt:
To na pewno zapłonnik. Z szukaniem nowej lampy jak powyżej. Naprawa jest trudna (chyba, że dwie firmy w POZ się nie znają...), kupno używanej bez sensu, bo to loteria, a kupno nowej to $$.
Jak kupiłem używki z soczewką, bo tam w razie czego idzie to naprawić, a przede wszystkim jest mniej wadliwe.
Jak kupiłem używki z soczewką, bo tam w razie czego idzie to naprawić, a przede wszystkim jest mniej wadliwe.
Cenowo jak ?
-
- Wiarus
- Kontakt:
wyrwałem z rozbitego anglika po lifcie za 800pln za komplet (idealne ze spryskami) + 400pln przeróbka przesłon, bo anglik świeci \_, a EU _/. Po taniości można ręcznie ustawić przesłony na "zero" czyli _ , ale w razie przeglądu diagnosta może się przyczepić, że powinno być _/ (chodzi o doświetlanie pobocza i znaków)
soczewki są w cenie i na allegro potrafią wołać po 1000pln/szt
soczewki są w cenie i na allegro potrafią wołać po 1000pln/szt
Ponoć można załatwić problem z zapłodniłem w lampie. Słyszałem ze montuje się Zaplonnik montowany w BMW. A dokładniej firmy mitsubishi.
-
- Wiarus
- Kontakt:
Spróbuj, ale mi zamontowali mi właśnie mitsubishi i nie działał.Prędzej bym założył http://allegro.pl/zaplonnik-starter-xen ... 09181.html
Wygląda jak ten wyjęty z lampy.
Wygląda jak ten wyjęty z lampy.