Witam. Na wstępie chciałbym się przywitać, gdyż jestem nowy na forum. Posiadam od tygodnia mini one D R50 a od dwóch dni zaobserwowałem taką przypadłość że podczas jazdy środkowy zegar (prędkościomierz ) i radio nagle tracą zasilanie, wszystkie wskaźniki spadają na dół żeby po chwili znowu zaczęły działać. Szukałem podobnej informacji na forum ale niestety nie znalazłem.
Czy spotkał się ktoś z taką przypadłością?
problem z zegarami
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini One D R50
Re: problem z zegarami
Problem rozwiązany, powód padły akumulator .
-
Jak się okazało ... temat nadal aktualny, za tydzień auto jedzie do elektryka.
Przykro słyszeć... jak auto było bite to szukaj prowizorek albo błędów w rejonie prac blacharskich. Jeśli parkujesz na zewnątrz, to w grę wchodzą szkody czynione przez zwierzęta. Brzmi jak problem wywołany wilgocią albo niestaranną naprawą.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
masz oryginalne radio czy akcesoryjne ? nie wiem jak w MINI, ale np w Pugu 206 podmiana radia skutkuje wariowaniem zegarów, bo CAN głupieje i trzeba w wiązce od radia uciąć dwa kable. Temat przerabiany dosłownie dzisiaj w nowym nabytku koleżanki. Info dostałem od swojego magika, więc odpiąłem radio (założone w weekend), odpiąłem akumulator, po godzinie aku podłączony i wszystko działa jak przedtem.
-
Problem znikł po wizycie u elektryka, to była wina alternatora.